K receptu
Cuketa s paradajkami – špičková kombinácia augustovej zeleniny v jednom jedle. A tiež pridajte smotanový syr, ktorý sa topí z tepla rúry. Ale to nie je všetko. Chceli sme spestriť tradičné obľúbené produkty niečím žiarivým a výrazným. Napríklad kúsky opraženej slaniny. Už od prvých minút pečenia sa kuchyňou šíri taká vôňa, že sa rodina pribehne opýtať „kedy to bude hotové“. Skontrolované!
zložitosť: ľahko Kalórie: 388,31 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 55 min Použité: 10,04 g/29,05 g/23,01ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 mladé cukety 150-200 g smotanového syra (alebo akéhokoľvek syra, ktorý sa dobre rozpúšťa) 1 červená feferónka 80 g slaniny 2-3 zelené cibuľky 2-3 malé zrelé, mäsité paradajky olivový olej 2 polievkové lyžice. l. červený vínny ocot soľ čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zapnite rúru na predhriatie na 170 stupňov.
Krok 2
Slaninu nakrájame na kúsky a opečieme na suchej panvici, kým jemne nezhnedne. Odstráňte na papierovú utierku.
Krok 3
Papriku prekrojíme na polovicu, zbavíme semienok a nadrobno nasekáme. Nakrájajte zelenú cibuľu.
Krok 4
Paradajky nakrájame na plátky.
Krok 5
Cuketu prekrojíme na polovicu a stred vyškrabeme lyžicou – pripravíme si miesto na plnku.
Krok 6
Zo všetkých strán pokvapkáme olejom a vnútro cukety dochutíme soľou a korením.
Krok 7
Syr zmiešame so slaninou, cibuľou a korením. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Krok 8
Naplňte cuketu a navrch poukladajte plátky paradajok.
Krok 9
Vložte cuketu do pekáča a vložte do predhriatej rúry.
Krok 10
Cuketu so syrom a paradajkami pečieme v rúre 30-40 minút. Ak chcete podávať, nakrájajte cuketu na kúsky priečne alebo šikmo.
UŽITOČNÉ RADY
Na cuketu zapečenú so syrom a paradajkami v rúre potrebujete malé, silné, mladé cukety s nezrelými semienkami.