Domáce nanuky: Tieto recepty sú jednoduché na prípravu a nevyžadujú špeciálne vybavenie.

Domáce nanuky: Tieto recepty sú jednoduché na prípravu a nevyžadujú špeciálne vybavenie.

Domáce nanuky: Tieto recepty sú jednoduché na prípravu a nevyžadujú špeciálne vybavenie.

Pravdepodobne si hovoríte: domáca zmrzlina? Toto je len pre tých, ktorí majú stroj na zmrzlinu, nebudem to čítať. Nie, nechoď! Všetko, čo potrebujete, aby ste si mohli vychutnať domácu zmrzlinu, je mraznička a kuchynský robot. Alebo mixér.

Domáce nanukyO čom budeme hovoriť v článku:Najzdravšia a najsladšia zmrzlina bez cukruOvocná zmrzlina s domácim sirupomOvocná zmrzlina so smotanouOvocná zmrzlina s pudingomOvocná zmrzlina so zeleninouKtoré ovocné zmrzliny majú radi naši čitatelia (kúpiť alebo vyrobiť doma)

Najzdravšia a najsladšia zmrzlina bez cukru

Domáce nanuky sa najčastejšie vyrábajú z banánov
Domáce nanuky sa najčastejšie vyrábajú z banánov

Lídrom je tu samozrejme banánová zmrzlina. Musíte začať s niečím jednoduchým: nájdite chutné, veľmi zrelé (pokryté hnedými škvrnami) banány. Ošúpte, nakrájajte na kúsky dlhé 4 – 5 cm a zmrazte, položte ich na dosku/podnos/tanier, aby sa počas mrazenia neprilepili. O Pri 18 °C banány zmrazia na požadovaný stupeň za 6 hodín, potom ich môžete preložiť do mraziaceho vrecka: už sa nezlepia. Toto je vaša príprava, z ktorej si môžete kedykoľvek vyrobiť zmrzlinu.

Zmrzlinu vyrábate takto: vyberte banány, vhoďte ich do kuchynského robota alebo mixéra (je pohodlnejšie použiť procesor – ľahšie sa krája, ľahšie sa získava hotový výrobok). Je lepšie pridať 1-3 lyžice. l. tekutiny (voda, džús, bežné alebo rastlinné mlieko, tekutý jogurt). A niečo na dochutenie (vanilka, škorica, ružová voda…) Pridali ste všetko? Teraz zapnite pulzný režim – nechajte mrazené kúsky premeniť na homogénnu hmotu. A to je všetko, vaša zmrzlina je pripravená!

Existuje aj iný spôsob, ako urobiť banánový nanuk: rovnakým spôsobom nakrájajte ošúpané banány a ihneď do nich zapichnite tyčinky zmrzliny a zmrazte s tyčinkami. Namiesto veľkých banánov si môžete vziať mini: nemusíte ich krájať a sú sladšie. Mrazené banány ležia, kým nie ste pripravení ich použiť. Keď budete pripravení, rozpustite čokoládu a banány ponorte priamo z mrazničky, kým je čokoláda horúca. Okamžite budú pokryté čokoládovou polevou, tá okamžite stuhne. A môžete jesť hneď. Deti to milujú, môžete si ho opäť namáčať v čokoláde a rýchlo obaliť v cukrárskej posýpke alebo orieškoch.

Ďalšou možnosťou je mango. Primárna úloha je rovnaká: nájsť veľmi zrelé (možno aj prezreté) mango. A najlepšie nie veľmi vláknité. Ošúpte, nakrájajte, zmrazte. Keď sa rozhodnete vyrobiť zmrzlinu, hodinu pred varením vhoďte do mrazničky kovovú nádobu (misku, koláčovú panvicu atď.). Po hodine odmerajte hustý, lahodný prírodný jogurt (môžete použiť termostatický jogurt, fermentované pečené mlieko alebo katyk), na každých 100 g manga 40–50 g jogurtu. Čím je mastnejšia a hustejšia, tým lepšiu konzistenciu zmrzliny získate. Najprv vložte jogurt do procesora, podľa potreby pridajte trochu limetkovej šťavy (a je to ešte chutnejšie, pridajte aj kôru). A potom mrazené mango. „Strukoviny“ premenia všetku túto krásu na zmrzlinu. Môžete ho, samozrejme, zjesť hneď, ale je trochu mäkký. Vložte teda mangovú zmes do vašej mrazenej kovovej nádoby a vložte ju do mrazničky presne na 1 hodinu. Teraz je to perfektná konzistencia!

Tou istou technológiou môžete vyrobiť bobuľovú zmrzlinu, ako aj broskyňu, marhuľu atď., Ale bobule a ovocie často nemajú sladkosť a do jogurtu budete musieť pridať med alebo svoj obľúbený sirup. Podľa chuti, samozrejme, ale spravidla asi 20 g na 100 g ovocia.

Nanuky s domácim sirupom

Domáce nanuky so sirupom môžu byť vyrobené z akýchkoľvek bobúľ a ovocia
Domáce nanuky so sirupom môžu byť vyrobené z akýchkoľvek bobúľ a ovocia

Na najjednoduchší sirup potrebujete len cukor a vodu v pomere 3:1. Musia sa spolu zahriať, kým sa cukor úplne nerozpustí, potom ochladiť a dať do chladničky aspoň na 34 hodiny pred pridaním do zmrzliny. Ale sirup môže byť oveľa zaujímavejší, ak ho uvaríte a vylúhujete:

jemne nakrájanú citrusovú kôru a šťavu;

škoricové tyčinky;

kúsky čerstvého zázvoru;

drvené struky kardamónu;

badián;

okvetné lístky voňavých divých alebo záhradných kvetov (orgován, lipa, šípka, ruža, levanduľa, kvety tymianu).

Po infúzii (5 hodín6) a pred vychladnutím je potrebné sirup precediť.

Časť cukru môžete nahradiť obľúbeným druhom medu.

Teraz si povieme, ako tento sirup používať. Veľmi jednoduché. Potrebujete mrazené ovocie alebo bobule (či ste si ich zmrazili alebo kúpili sami, nie je v tomto prípade veľmi dôležité). A kuchynský robot alebo mixér. Vložte mrazené potraviny do robota, zalejte sirupom (opäť na základ 20 g sladidla na 100 g bobuľového ovocia a ovocia, riaďte sa však ich zrelosťou a sladkosťou), na každých 100 g ovocia pridajte 1 polievkovú lyžicu. l. ricotta alebo tvaroh – a bzhzhzhzh. Jedzte ihneď alebo skladujte v mrazničke, kým nebudete potrebovať. Aké kombinácie sú obzvlášť dobré v tejto verzii zmrzliny?

jahoda + černica

čerešňa + limetka

grapefruit + bazalka

čierne ríbezle + jablko

čerešňa + červené ríbezle

vodný melón + červená bazalka

slivka + hruška (a každé zvlášť so škoricou)

malina + mango

ananás + mäta

marhule + marhule + marhule (len srandu, len ich ničím nepokaziť)

Ovocná zmrzlina so smotanou

Na prípravu domácej ovocnej zmrzliny so smotanou skutočne potrebujete smotanu s obsahom tuku 30% a viac a kvalitné kondenzované mlieko
Na prípravu domácej ovocnej zmrzliny so smotanou skutočne potrebujete smotanu s obsahom tuku 30% a viac a kvalitné kondenzované mlieko

Okrem ovocia budete potrebovať len 2 ingrediencie: smotanu na šľahanie (obsah tuku nad 30%) a kvalitné prírodné kondenzované mlieko. Smotanu treba vyšľahať do nadýchanej peny, postupne pridávať kondenzované mlieko (pomer smotany k kondenzovanému mlieku je 2:1,5). A potom do sviežej hmoty pridajte jemne nakrájané bobule a / alebo ovocie. Poslúži všetko, čo nie je príliš vodnaté alebo tvrdé: jahody, černice, maliny, vykôstkované čerešne, maliny, marhule, broskyne, slivky, mango, banány, hrušky. Ak chcete jablká, vezmite si zelené, upečte ich a použite len dužinu. Je tiež lepšie piecť hrozno; obzvlášť lahodná hroznová zmrzlina je vyrobená z čierneho a červeného hrozna (samozrejme bez semien). Po premiešaní uzatvorte a vložte na 6 hodín do mrazničky8.

Ovocná zmrzlina s pudingom

Domáca pudingová zmrzlina s ovocím alebo bobuľami je najchutnejšia
Domáca pudingová zmrzlina s ovocím alebo bobuľami je najchutnejšia

Mnoho druhov hotovej zmrzliny sa vyrába s pudingom – vyrába tú najchutnejšiu, najjemnejšiu a hodvábnejšiu zmrzlinu, ale… v zmrzlinovom stroji. Ak tam nie je, všetko bude fungovať, len si to vyžaduje viac vašej pozornosti a času. Takže:

Ovocie a bobule jemne nakrájajte, položte na podnos alebo tanier a zmrazte;

pripravte puding podľa tohto receptu;

pridajte malé kúsky mrazených bobúľ alebo ovocia do krému, ktorý sa úplne ochladí a ochladí najmenej 3 hodiny;

dôkladne premiešajte a vložte do mrazničky;

každých 15–20 minút ju vyberte a vidličkou intenzívne premiešajte (môžete použiť aj mixér, ak chcete hladkú zmrzlinu bez kúskov);

robte to 4 hodiny alebo kým nebude zmrzlina veľmi hustá;

nechajte ešte pár hodín zmraziť – a máte hotovo!

Ďalšou fantasticky chutnou možnosťou je variť nielen puding, ale aj citrusy, môžete použiť citróny, pomaranče, grapefruity. Stále ho radi voláme „Kurd“. Netreba k tomu nič dodávať, už teraz je veľmi dobrý. No možno pre zaujímavosť trochu šľahačky a chrumkavé kúsky koláčikov. Ale funguje to aj s bobuľami, povedzme, čiernymi ríbezľami.

Ovocná zmrzlina so zeleninou

Domáca avokádová zmrzlina môže byť vyrobená z mrazených kúskov s kondenzovaným mliekom alebo naopak - z čerstvého ovocia a potom zmrazená
Domáca avokádová zmrzlina môže byť vyrobená z mrazených kúskov s kondenzovaným mliekom alebo naopak – z čerstvého ovocia a potom zmrazená

Nečudujte sa, takýchto možností je málo, no sú veľmi úspešné. Takmer všetky takéto druhy zmrzlín sú vhodné na cukrový sirup, varené a naplnené čerstvým zázvorom.

Najdôležitejšou „zeleninovou“ zložkou je podľa botanickej vedy ovocie, hoci ho väčšinou vnímame ako zeleninu. A je to avokádo! Avokádová zmrzlina sa dá vyrobiť ako banánová z mrazených kúskov pridaním kondenzovaného mlieka. Alebo môžete urobiť opak: čerstvé zrelé avokádo rozšľahajte v mixéri, opatrne zmiešajte so šľahačkou a kondenzovaným mliekom – a zmrazte. Avokádo sa najlepšie hodí k mangu a jahodám a tiež k pečeným jablkám. Mäta a citrón/limetka sú tiež skvelými doplnkami.

Ďalším skvelým doplnkom do zmrzliny a najmä do sorbetov sú uhorky. Majú veľa tekutiny a málo chuti, ale majú veľmi sviežu vôňu, ktorá sa hodí najmä k melónu a vodnému melónu.

Skvelá zmrzlina sa vyrába s pridaním sladkej papriky. Červená paprika sa môže pridať do jahôd, červených ríbezlí a melónu. Žltá – pre melón, hrušku a jablko. Ak máte radi nečakané kombinácie a korenie, môžete pridať aj čili!

No a z paradajok sa robí veľmi chutná zmrzlina. Na konci leta, keď sú samé o sebe veľmi sladké, ich nemusíte vôbec s ničím miešať. Alebo ho môžete zmiešať s vodným melónom a/alebo jahodami. A ešte trochu zelenej bazalky.

Aké nanuky majú radi naši čitatelia (kúpiť alebo vyrobiť doma)

Alexej Beltyukov: Sorbet vyrobený z čerstvých citrónov s čerstvými bobkovými listami je veľmi dobrý!

Julia Gavrilova: Pomarančová a mätová zmrzlina. Ja mám tiež veľmi rada jahody a banán ako kombináciu.

Svyatoslav Kacharava: Absolútne bombová kombinácia dáva chuť avokádu a limetke a textúra sorbetu je krémová. A robím to s invertným sirupom z takmer akéhokoľvek ovocia, bobúľ alebo citrusov, aby som znížil bod kryštalizácie. A moja obľúbená reimaginácia klasického melóna s prosciuttom di Parma je melónový sorbet s Rachin šunkou.

Irina Chadeeva: Víno je najlepšie! Milujem robiť zvyšky Asti Martini po Novom roku. Stále sa ukazuje veľmi krásne!

Afrika Abr: Pikantný paradajkový sorbet s bazalkou a limetkou. Neexistuje žiadny recept ako taký, je to len intuitívne, takže tekutina je chutná a potom je zmrazená. Najlepšie je vziať paradajky, ktoré sú mäsité a sladké, ak sladkosť nestačí, potom je v poriadku trochu medu.

Julia Dashevsky: Kokosový krém + bobule + avokádo

Avokádo + limetka + javorový sirup

Kešu + datle + ananás

Yulia Bar-On: Milujem bazalku. A ovocné sorbety (jahoda, melón s mätou, mango, ríbezle so škoricou atď.).

Irina Glinkina: Nie tak celkom zmrzlina – koktail sgroppino: citrónový sorbet s proseccom… mmmmmm…

Anton Chernin: Veľmi rád dám do mixéra pol balenia bežnej zmrzliny s čokoládovými lupienkami, zalejem ananásovou šťavou a kokosovým rumom Malibu a vyšľahám… Preto Pina Coladu nerobia so zmrzlinou v nejakom bare?

Tanya Latysheva: Hrušky, jazmínový čaj, citrónová šťava, cukor. Jazmín možno nahradiť ibištekovým čajom, ktorý je tiež chutný. Najradšej mám grapefruit + zázvor + vodka + cukrový sirup.

Natalia Falcón: Kupujem tu pečený jablkový sorbet so škoricou. Úžasné! Vyrábajú ho bratia Rocca, slávni katalánski šéfkuchári z Girony. Niekoľkokrát som sa čudoval, ako to robia. Ale zatiaľ pokračujem v nákupe, sám som to nevyrobil.

Elena Beltyukova: Jogurt, samozrejme! robím…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik