Hustý kurací guláš so sladkou paprikou a paradajkami

K receptu

V tomto guláši môžete dusiť zelené fazuľky.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVarenieVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 malé kurča s hmotnosťou 1–1,2 kg 2 sladké papriky 1 kg paradajky z býčieho srdca 2 veľké cibule 4 strúčiky cesnaku 2 polievkové lyžice. l. rozpustené maslo 0,5 lyžičky. mletá rasca a koriander soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kuracie mäso nakrájame na porcie, vložíme do hlbokej panvice, zalejeme 1,2 litrom vriacej vody, opäť privedieme do varu na prudkom ohni a osolíme. Znížte teplotu na minimum, odstráňte penu a prikryté dusíme 30–40 minút.

Krok 2

Odstráňte semená a blany zo sladkej papriky a nakrájajte na tenké plátky. Paradajky nastrúhajte tak, aby vám šupka zostala v rukách. Cibuľu a cesnak nakrájajte na tenké plátky.

Krok 3

Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej a na strednom ohni opražíme cibuľu 5 minút. Pridajte papriku a cesnak, smažte ďalších 5-7 minút. Pridajte korenie, premiešajte, odstráňte z tepla.

Krok 4

Obsah panvice preložíme na kura, nalejeme paradajkový pretlak. Privedieme do varu, odkryté varíme 10–15 minút. Pridajte ešte korenie. Zatvorte veko, vypnite teplo a nechajte pôsobiť 10 minút. a slúžiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik