K receptu
V tomto guláši môžete dusiť zelené fazuľky.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVarenieVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 malé kurča s hmotnosťou 1–1,2 kg 2 sladké papriky 1 kg paradajky z býčieho srdca 2 veľké cibule 4 strúčiky cesnaku 2 polievkové lyžice. l. rozpustené maslo 0,5 lyžičky. mletá rasca a koriander soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie mäso nakrájame na porcie, vložíme do hlbokej panvice, zalejeme 1,2 litrom vriacej vody, opäť privedieme do varu na prudkom ohni a osolíme. Znížte teplotu na minimum, odstráňte penu a prikryté dusíme 30–40 minút.
Krok 2
Odstráňte semená a blany zo sladkej papriky a nakrájajte na tenké plátky. Paradajky nastrúhajte tak, aby vám šupka zostala v rukách. Cibuľu a cesnak nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3
Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej a na strednom ohni opražíme cibuľu 5 minút. Pridajte papriku a cesnak, smažte ďalších 5-7 minút. Pridajte korenie, premiešajte, odstráňte z tepla.
Krok 4
Obsah panvice preložíme na kura, nalejeme paradajkový pretlak. Privedieme do varu, odkryté varíme 10–15 minút. Pridajte ešte korenie. Zatvorte veko, vypnite teplo a nechajte pôsobiť 10 minút. a slúžiť.