K receptu
Krabí šalát s havajskou zmesou je vydarenou a originálnou interpretáciou obľúbeného šalátu s krabími tyčinkami. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum ďalších prísad, pretože havajská zmes už obsahuje všetko, čo potrebujete! Okrem toho sa váš šalát bude priaznivo porovnávať so štandardnou verziou – do bežnej sady produktov sa napokon pridajú hrášok a kocky sladkej papriky. Môžete ísť najjednoduchšou cestou – stačí uvariť havajskú zmes a potom scediť v cedníku, trvá to len 5 minút. V našom recepte krok za krokom je mrazená zmes predpražená na olivovom oleji, čo dodá zelenine jasnejšiu chuť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 232,80 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 20 min Použité: 8,17 g/13,74 g/17,70VareniePraženievečeravečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍMrazená havajská zmes 400 gKrabie tyčinky 200 gUhorky 3 ks.Vajcia 2 ks.Majonéza 4 polievkové lyžice.Olivový olej 2 polievkové lyžice.Zelená cibuľa 2 ks.Dill 2 pobočkyMleté čierne korenie Soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zohrejte olivový olej v hlbokej panvici na stredne vysokej teplote. Pridáme havajskú zmes, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Havajskú zmes nie je potrebné pred varením rozmrazovať.
Krok 2
Nalejte 3-4 lyžice do panvice. l. vodou, prikryte a varte 5 minút. Odstráňte veko, zmes premiešajte a varte ďalšie 3-4 minúty. Preneste havajskú zmes do veľkú šalátovú misu a úplne vychladnúť.
Krok 3
Vložte vajcia do malého hrnca a naplňte vodou. Varte na strednom ohni 10 minút. Počas tejto doby budú vajcia uvarené na tvrdo. Vajíčka sceďte a ochlaďte v studenej vode.
Krok 4
Odstráňte krabie tyčinky z baliacej fólie. Každú tyčinku rozrežte pozdĺžne na dve časti, položte na dosku a nakrájajte na kúsky s hrúbkou 3-4 mm.
Krok 5
Nakladané uhorky nakrájajte na kocky so stranou 5 mm. Vajcia ošúpeme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti. Oddeľte listy kôpru od stoniek a nasekajte ich nadrobno. Zelenú cibuľu nakrájame na malé kúsky.
Krok 6
Nasekané krabie tyčinky, nasekaný kôpor, nasekané vajcia a nakladané uhorky vložte do šalátovej misy s havajskou zmesou. Pridajte majonézu a dôkladne premiešajte šalát.
Krok 7
Šalátovú misu prikryte lepiacou fóliou a dajte na 1 hodinu do chladničky. Počas tejto doby sa chuť šalátu zladí. Pred podávaním odstráňte fóliu zo šalátovej misy, pridajte do šalátu zelenú cibuľu, jemne premiešajte a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Pomocou krabieho šalátu s havajskou zmesou môžete vytvoriť veľkolepé predjedlo na zábavu. Šalát podávajte na stôl v chrumkavých tartaletkách alebo ho vložte do malých pohárov – táto možnosť je vhodná najmä pre bufetový stôl. Každú porciu ozdobte bylinkami, plátkom krabie tyčinky alebo plátkom uhorky.
MIMOchodom
Nakladané uhorky v šaláte je možné nahradiť čerstvými. Okrem toho, ak dávate prednosť jedlám s minimálnym množstvom prísad, nemusíte do šalátu pridávať vajcia. Obe možnosti majú právo na existenciu – vajcia určite zjemňujú chuť šalátu, ale zároveň sa hlavný dôraz trochu posúva. Rozhodnutie je na vás!