Lečo s cibuľou na zimu

Lečo s cibuľou na zimu

K receptu

Lečo s cibuľou je jednou z najjasnejších a najchutnejších príprav na zimu. Môže sa podávať ako predjedlo, omáčka k akémukoľvek mäsu alebo príloha, marináda na grilovanie, korenie na polievku alebo guláš, dokonca aj ako omáčka na pizzu. Aby bolo lečo dokonalé podľa vášho vkusu, je dôležité vziať do úvahy niekoľko bodov. Používajte paradajky, ktoré sú mäsité, chutné a sladké. A tiež vezmite elastické, hrubostenné, mleté ​​​​papriky s výraznou arómou na lečo. Predávajú sa od augusta do októbra, ich tvar nie je ideálny, no práve tieto papričky sa na lečo najviac hodia. Farbu si vyberte podľa svojho vkusu. Odporúčame používať rôzne: červené dodajú sladkosť, zelené a žlté zase jedinečnú korenistú vôňu. Neodporúčame však brať veľké dovezené papriky – sú vodnaté.

zložitosť: priemer Kalórie: 2905,88 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 h 10 min Použité: 76,22 g/128,12 g/364,48BlenderKonzervovanieDusenie, chradnutieObčerstveniePopoludňajšie občerstveniePrázdneObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIUParadajka (paradajka) 3 kgSladká červená paprika 2,5 kgCibuľa 500 gSlnečnicový olej 6 polievkových lyžíc.stolový ocot 9% 50 mlBobkový list 4 ks.Sladký hrášok 5 ks.Zrnká čierneho korenia 15 ks.Granulovaný cukor 50 gSoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 220 C. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme papriky. Pečieme 15-25 minút do zuhoľnatenia. Papriku vložte do vrecka, zaviažte ho a nechajte 15 minút.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 2

Pripravte si hrniec s vriacou vodou a veľkú misku studenej vody a ľadu. Ostrým nožom narežeme paradajky priečne a vložíme ich na 40-60 sekúnd do vriacej vody. Paradajky vyberte dierovanou lyžicou a ihneď ich vložte do misky s ľadom na 2 minúty. Vychladnuté paradajky zbavíme šupky. Nakrájajte ich na veľké kusy.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 3

Vložte paradajky do veľkého širokého hrnca a rozmixujte ich na pyré v mixéri. Môžete ich tiež nastrúhať na hrubom strúhadle alebo nastrúhať.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 4

Panvicu s paradajkovým pretlakom položte na vysoký oheň, pridajte bobkový list, nové korenie a čierne korenie, cukor a soľ podľa chuti. Priveďte do varu a znížte teplotu na minimum. Dusíme 20-30 minút za občasného miešania. Hmota by mala zhustnúť.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 5

Vezmite malú misku a umiestnite na ňu jemné sito. Papriky očistite cez sitko, aby ste odstránili šupku, semienka a blany. Potom nakrájajte na veľké široké pásy a vložte do samostatnej misky. Všetku šťavu, ktorá kvapká do misy, odložte.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 6

Zaváracie poháre a viečka umyte sódou bikarbónou alebo mydlom na pranie. Poháre sterilizujte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje: v mikrovlnnej rúre, v rúre alebo v hrnci. Uvarte viečka. Poháre a viečka vysušte na papierových utierkach.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 7

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Veľkú panvicu položte na strednú teplotu a pridajte 2 lyžice slnečnicového oleja a cibuľu. Dochutíme štipkou soli. Na miernom ohni za stáleho miešania restujte cibuľu asi 10 minút. Mala by byť priehľadná a mierne zlatistá.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 8

Uvarený paradajkový pretlak ochutíme a dochutíme soľou a cukrom podľa chuti. Odstráňte bobkový list a zlikvidujte. K paradajkám pridajte papriku so šťavou, 3 lyžice rastlinného oleja a cibuľu. Priveďte do varu a na strednom ohni spolu povarte 5 minút.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 9

Pridajte ocot a znova priveďte do varu. Hotové horúce lečo s cibuľou ihneď vložte do pohárov. Ak chcete odstrániť prebytočný vzduch, vezmite plechovku za vrch a zľahka poklepte dnom na stôl. Alebo môžete prejsť čistým nožom po stranách vnútornej strany nádoby.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

Krok 10

Ihneď zrolujte viečka. Otočte poháre hore dnom a položte ich na uterák. Zabaľte ich do teplej prikrývky a nechajte úplne vychladnúť. Lečo s cibuľou skladujte na zimu na chladnom a tmavom mieste.

Lečo s cibuľou na zimu
Lečo s cibuľou na zimu (gastronom.ru)

MIMOchodom

Paradajky je možné nahradiť paradajkovou šťavou na báze paradajkového pretlaku. Pozorne si prečítajte zložky a nepoužívajte šťavu, ak obsahuje kyselinu askorbovú. Nezabudnite, že hotový nápoj obsahuje veľa soli, počítajte s tým pri príprave. Odporúčaná trvanlivosť pripravených paradajkových prípravkov je 3 mesiace.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Predpečená paprika robí chuť leča s cibuľou jasnejšou a aromatickou. Môžete si však zjednodušiť úlohu a pridať surovú papriku priamo do uvareného pyré. Prekrojte ich na polovicu, ošúpte, nakrájajte na široké pásiky a pridajte do paradajkového pretlaku. Varte 15 minút. Pridajte cibuľu a slnečnicový olej. Ďalej postupujte podľa receptu z kroku 8.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik