K receptu
Mimosový šalát s uhorkou je jednou z možností na tému jedla, ktoré mnohí milujú. Pripravujeme ho na Nový rok a 8. marca a na narodeniny a vo všeobecnosti bez zvláštneho dôvodu. Rozhodli sme sa, že šalát bude chutiť sviežejšie, tak sme doň pridali dve uhorky. Okrem toho si všimnite, že jeden ide priamo do misky a druhý sa používa ako dekorácia. Vďaka tomu vyzerá šalát Mimosa aj na stole veľmi atraktívne, takže jednoducho nemá šancu zostať nepovšimnutý. No, ak máte ďalšie nápady na zdobenie jedla, použite ich a podeľte sa o ne s nami v komentároch!
zložitosť: ľahko Kalórie: 321,95 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Použité: 23,25 g/27,29 g/4,34ŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 konzerva z rýb 6 vajec 2 stredné uhorky 150 g tvrdého syra 100 g majonézy Zelená cibuľa alebo kôpor na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. Vajcia umyte a vložte do naberačky. Zalejte teplou vodou a priveďte do varu. Varte 10 minút, potom ochlaďte v studenej vode.
Krok 2
Vychladnuté vajcia uvarené natvrdo ošúpeme a oddelíme na bielky a žĺtky. Ostrým nožom nasekáme bielka nadrobno. Žĺtky dáme do misky a roztlačíme vidličkou alebo maškrtou.
Krok 3
Čerstvé uhorky na šalát umyte a osušte papierovou utierkou. Jednu nakrájajte na malé kocky, druhú na tenké kolieska. Syr nastrúhajte na strednom alebo jemnom strúhadle.
Krok 4
Rybu na šalát vyberte z pohára a položte na jemné sito. Odstráňte veľké semená. Rybu položte na samostatný tanier a dôkladne roztlačte vidličkou.
Krok 5
Šalát zostavte vo forme: najprv bielkoviny, potom ryby, čerstvá uhorka nakrájaná na kocky, žĺtky, syr. Každú vrstvu namažte majonézou. Na vrch poukladáme tenké plátky uhorky a ozdobíme bylinkami.
UŽITOČNÉ RADY
Čím chutnejšiu majonézu použijete na vrstvenie šalátu Mimosa s uhorkou, tým lepšie jedlo! Ideálnou možnosťou by bolo domáce, takže ak je to potrebné, určite si ho pripravte, použite do šalátu a porovnajte pocity.
MIMOchodom
Aké ryby by som mal použiť na šalát Mimosa s uhorkou? Konzervovaný losos (tradičný) funguje skvele, ale môžete vyskúšať tuniaka alebo saury.