K receptu
Miska s nugetkami, kukuricou, paradajkami a uhorkou je najrýchlejší obed, ktorý sa dá poskladať doslova za 10-15 minút. Kým sa na panvici zohrieva kuracie filé, nakrájajte zeleninu, namiešajte na ňu jednoduchý dresing a všetko vložte do hlbokého taniera. Aby bola kuracia chrumkavá chrumkavá, mali by byť polotovary po vyprážaní mierne ochladené a zároveň by bolo dobré nechať odtiecť prebytočný olej položením na obrúsok. Ak sa rozhodnete piecť mäsový snack, urobte to v rúre predhriatej na 200 ° C. Pečenie bude trvať dvakrát dlhšie ako varenie na sporáku. Mimochodom, slovo nugget v preklade z angličtiny znamená „zlatý nuget“ – tak sa v Amerike v 19. storočí nazývali prírodné ingoty drahého kovu. O sto rokov neskôr získal tento pojem druhý, gastronomický význam vďaka americkému profesorovi Robertovi Bakerovi, ktorý prišiel s receptom na malé porciované kúsky hydinového mäsa v hrubej múčnej kruste.
zložitosť: ľahko Kalórie: 474,02 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 10 min Použité: 24,81 g/29,31 g/25,52večeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIU5-6 hotových nugetiek 2-3 listy šalátu 4-5 cherry paradajok 1 uhorka 4 polievkové lyžice. l. konzervovaná kukurica 2 lyžice. l. prírodný jogurt 1 polievková lyžica. l. olivový olej štipka sladkej papriky soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu misky na nugety pripravte zeleninu. Uhorku nakrájajte na polovice. Cherry paradajky nakrájame na polovice. Listy šalátu natrháme na malé kúsky.
Krok 2
Zmiešajte jogurt s olivovým olejom, soľou a korením a premiešajte.
Krok 3
Listy hlávkového šalátu vložte do misy a prelejte ich jogurtovým dresingom. Paradajky, kukuricu a uhorku poukladajte do skupín. Umiestnite nugety do stredu misky. Zeleninu posypeme sladkou paprikou a ihneď podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Vyberte si do svojej misky na nugety zakaždým novú zeleninu, ako je snehový hrášok, paprika, karfiol alebo brokolica.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 4,83 g (7,67 % DV)
• tuky 9,60 g (13,71 %)
• sacharidy 8,13 g (2,67 %)
• 134,17 kcal (6,39 %)
• sodík 464,87 mg (66,41 %)
• celkový cukor 1,81 g (6,03 %)
• EFA 1,86 g (8,09 %)
• vláknina 0,78 g (3,90 %)