K receptu
Mojito je jedným z najobľúbenejších osviežujúcich koktailov. Jeho klasická verzia je vyrobená z ľahkého rumu, limetky a lístkov mäty s prídavkom cukru a perlivej vody. Všetky tieto zložky kokteilu, vynájdeného na Kube začiatkom minulého storočia, sú aj v našom recepte. Domáci uhorkový sorbet dodá nápoju nielen dodatočnú sviežosť a jas v chuti, ale aj neuveriteľný vzhľad. Do mojita nie je potrebné pridávať ľad – sorbet sa postará o ochladenie kokteilu bez toho, aby rozriedil chuť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 178,93 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 1,16 g/0,14 g/36,53PiteINGREDIENCIE NA 4 PORCIENa sorbet:uhorky 500 gCitrónová šťava 2 polievkové lyžice.Cukor 120 gNa koktail:Biely rum 50 mlCukrový sirup 15 mlLimetka 10 gSoda 100 mlNa ozdobu:Mincovňa 1 pobočiekUhorka 20 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si sorbet. Uhorky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a zbavíme semienok. Dužinu nakrájajte na malé kúsky. Zmiešajte uhorky s cukrom a citrónovou šťavou a rozmixujte v mixéri do hladka.
Krok 2
Uhorkovú zmes vložte do nádoby so vzduchotesným vekom a vložte na 1 hodinu do mrazničky. Zmes premiešajte vidličkou, rozbite kryštáliky ľadu a vráťte do mrazničky. Pokračujte v miešaní sorbetu každých 30 minút počas 4-6 hodín. Sorbet si môžete pripraviť aj v zmrzlinovači podľa návodu.
Krok 3
Plátky limetky vložte do pohára, zalejte cukrovým sirupom a rozdrvte dlhou lyžicou. Nalejte rum a sódu, premiešajte a odstráňte limetku. Špeciálnou lyžicou vytvarujte z uhorkového sorbetu malé guľky a naplňte pohár až po vrch. Ozdobte plátkom uhorky a lístkami mäty a ihneď podávajte.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 0,20 g (0,25 % dennej hodnoty) • tuky 0,05 g (0,06 %) • sacharidy 4,82 g (2,87 %) • kcal 65,62 (3,65 %) • sodík 1,96 mg (0,14 %) • cukor celkom 3,96 g ( 7,92 %) • EFA 0,01 g (0,05 %) • vláknina 0,27 g (0,90 %)
UŽITOČNÉ RADY
Na vytvorenie správnej textúry je potrebné pravidelné miešanie sorbetu počas procesu mrazenia. Na to môžete použiť bežnú vidličku alebo ponorný mixér.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre sorbetovú verziu mojita zvoľte väčšie slamky ako zvyčajne.