K receptu
Nakladané paradajky sú jedným z najnevhodnejších jedál. Nedá sa jesť „krásne“ pri stole. Nemá zmysel používať nôž a vidličku – lahodná šťava sa stráca aj pomocou lyžice nie je príliš pohodlné a koža tiež prekáža. Najnepríjemnejšie však je, že ak sa odstráni, plody sa spravidla rozpadnú a stratia svoj tvar a vzhľad ako celok. Prezradíme vám, ako nakladať lúpané paradajky, aby si zachovali šťavu a štruktúru dužiny. Vaše prípravky budú nielen chutné, ale aj krásne. A čo je najdôležitejšie, tieto nakladané paradajky budú konečne vhodné na jedenie!
zložitosť: ľahko Kalórie: 232,38 kcal/porcia Porcie: 7 varenie: 10 min Pridať. čas: 50 min Použité: 6,49 g/1,20 g/50,25KonzervovanieMoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍParadajka (paradajka) 4 kgDill 50 gListy čiernych ríbezlí 14 ks.Listy chrenu 4 ks.Na marinádu:Voda 2,5 lGranulovaný cukor 1 pohár(y)Soľ 125 gBobkový list 3 ks.Červená feferónka 0,5 lyžičkystolový ocot 9% 30 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na nakladané paradajky bez šupky na zimu pripravte sedem sterilizovaných 1-litrových pohárov. Na dno pohárov položte vetvičky kôpru, ríbezlí a chrenových listov (roztrhajte na polovicu). Umyte paradajky.
Marinované paradajky bez kože na zimu ()
Krok 2
Nalejte vodu do veľkého hrnca, priveďte do varu, znížte teplo. V blízkosti umiestnite misku s veľmi studenou vodou. Paradajky vložíme do vriacej vody na 10 sekúnd, vyberieme dierovanou naberačkou a preložíme do studenej vody.
Marinované paradajky bez kože na zimu ()
Krok 3
Vložte paradajky do cedníka, aby ste odkvapkali. Paradajky opatrne ošúpeme a zbavíme stopiek. Pripravené paradajky vložte do pohárov.
Marinované paradajky bez kože na zimu ()
Krok 4
Pripravte si marinádu. Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ, cukor, bobkový list a červenú papriku a priveďte do varu. Varte 1-2 minúty. Potom nalejte ocot.
Marinované paradajky bez kože na zimu ()
Krok 5
Nalejte marinádu do pohárov. Poháre vložte do širokého hrnca s horúcou vodou (voda by mala siahať po „plecia“ pohárov) a sterilizujte 5-8 minút.
Marinované paradajky bez kože na zimu ()
Krok 6
Opatrne vyberte z panvice jednu nádobu po druhej a ihneď zviňte viečka. Poháre otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
Marinované paradajky bez kože na zimu ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete sterilizovať nakladané paradajky bez kože na zimu, vyberte si širokú hliníkovú panvicu, na dno ktorej umiestnite zloženú utierku alebo špeciálny stojan na mriežku.
UŽITOČNÉ RADY
Keď sterilizujete nakladané lúpané paradajky na zimu, začnite počítať čas, keď voda v panvici začne stabilne vrieť. Doba sterilizácie závisí od počtu pohárov na panvici – ak je ich veľa, sterilizujte o niečo dlhšie.