K receptu
Olivier s kyslou uhorkou a klobásou… Spory o tom, či má táto možnosť právo na existenciu, ožívajú každý rok v predvečer novoročných sviatkov. A hlavným kameňom úrazu je klobása. Niektorí hovoria, že je to jednoducho neprijateľné, hovoria, je pre vás ťažké variť mäso alebo hydinu? Iní hovoria, že ak použijete naozaj kvalitnú varenú klobásu, nijako to nepokazí chuť pokrmu. Ďalší začnú vzdychať a hovoriť o tom veľmi skutočnom Olivierovi s lieskovými tetrovmi a račími krkmi. Nech je to však akokoľvek, každý rok sa milióny žien v domácnosti prikláňajú k zjednodušenej verzii. Súhlasíte: s rakovinou krčka maternice a voľným časom sa nám všetkým nedarí dobre. Preto, ak ste ešte nepripravili Oliviera s kyslou uhorkou a klobásou, všimnite si náš recept. Jednoduché, lacné a, úprimne povedané, veľmi chutné!
zložitosť: priemer Kalórie: 369,05 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 17,57 g/22,60 g/23,38VarenievečeravečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzemiaky – 3 hľuzy stredne veľká mrkva – 2 ks vajcia – 3 ks varená klobása – 250 g nakladané uhorky – 2 ks konzervovaný zelený hrášok – 150 g 50 g majonéza – podľa chuti zelená cibuľka – 50 – 70 g soľ mleté čierne korenie Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát Olivier. Zemiaky a mrkvu pre Oliviera dôkladne umyte kefou a varte, kým sa úplne neuvaria. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Pripravené suroviny necháme vychladnúť.
Krok 2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Vajcia ošúpeme a nakrájame. Klobásu a kyslé uhorky nakrájame na malé kocky.
Krok 3
Vložte všetky ingrediencie Olivier šalátu do veľkej misy. Pridajte konzervovaný zelený hrášok a premiešajte. Soľ a korenie podľa chuti. Pridajte majonézu (šalát by nemal byť príliš suchý) a premiešajte.
Krok 4
Umyte a osušte zelenú cibuľu. Nakrájajte ho na dlhé perie a rozdeľte ich vertikálne pozdĺž stien šalátovej misy. Opatrne do nej vložte pripravený Olivier šalát s kyslou uhorkou a klobásou. Podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Skúste experimentovať s Olivierovým dresingom s klobásou a kyslou uhorkou. Napríklad polovicu majonézy môžeme nahradiť lahodnou hustou kyslou smotanou a do omáčky môžeme pridať cesnak pretlačený lisom, nasekaný kôpor alebo trochu citrónovej šťavy.
MIMOchodom
Ak je to žiaduce, uhorky s Olivierom s klobásou môžu byť nahradené dobrými nakladanými, samozrejme najlepšie domácimi. Najprv ich určite ochutnajte: mali by mať príjemnú pikantnú, ale nie príliš kyslú chuť.