K receptu
Tí, ktorí počas Maslenice pečú palacinky takmer každý deň, musia zakaždým prísť s novou náplňou. Ponúkame vlastnú verziu v talianskom štýle.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaPekáreňObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g múky 1,5 šálky mlieka 1/2 šálky vody 4 vajcia 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej 2 lyžice. l. cukor 1/8 lyžičky. soľ rastlinný olej na vymastenie panvice 500 g filé z morčacích pŕs 300 g mozzarelly 2 veľké paradajky 2 stredné cibule 1/2 ČL. sušené oregano soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa omáčku:2/3 šálky extra panenského olivového oleja 1 veľký zväzok zelenej bazalky 1 strúčik cesnaku 1 polievková lyžica. l. píniové oriešky 1 polievková lyžica. l. strúhaný parmezán soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zmiešame mlieko, vodu a vajcia. Pridajte soľ a cukor, potom pridajte múku. Dobre premiešame metličkou. Nalejte rastlinný olej a nechajte 20 minút.
Krok 2
Pripravte pesto omáčku. Vložte lístky bazalky do mixéra, pridajte cesnak a píniové oriešky a nasekajte. Pridáme olivový olej a strúhaný syr, omáčku osolíme, okoreníme a dobre vyšľaháme.
Krok 3
Zahrejte nepriľnavú panvicu s hrubým dnom a namažte ju rastlinným olejom. Zalejeme trochou cesta a upečieme tenké palacinky.
Krok 4
Nakrájajte morku a dajte ju cez mlynček na mäso. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a opražíme cibuľu do mäkka. Pridajte mleté mäso a pokračujte v smažení na strednom ohni 5-7 minút, kým sa neuvarí. Dochutíme soľou, korením a sušeným oreganom.
Krok 5
Paradajky nakrájame na stredné kocky a zmiešame s opečeným mletým mäsom. Mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Krok 6
Placku potrieme pestom a poukladáme naň mleté mäso. Posypeme mozzarellou a opäť pokvapkáme pestom. Palacinku preložíme na polovicu a potom ešte raz na polovicu. Rozpálime panvicu a palacinky rýchlo opečieme z oboch strán. Pokvapkáme zvyšným pestom a podávame.