K receptu
Predjedlo ako naše paradajky plnené bylinkami a cesnakom sa hodí na každú príležitosť, či už ide o sviatočný stôl alebo bežnú rodinnú večeru. Je tiež pekné, že ho môžete skladovať dva až tri dni: chuť jedla z toho bude mať prospech. Pri nákupe paradajok na prípravu tohto občerstvenia sa snažte vybrať zrelé, ale silné exempláre, ktoré sa počas chladenia príliš nerozmočia. Potom bude jedlo vyzerať reprezentatívnejšie. Mimochodom, paradajky plnené bylinkami a cesnakom chutia najlepšie v lete, pretože základ predjedla aj plnka sú čerstvé, aromatické a veľmi chutné!
zložitosť: ľahko Kalórie: 64,18 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodín Použité: 1,83 g / 3,66 g / 6,18Uzbecká kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍparadajky s priemerom 5-6 cm – 10 ks cibuľa – 1 ks rastlinný olej – 2 lyžice. l kôpor – 50 g petržlenu – 50 g koriandra – 50 g cesnaku – 6-7 strúčikov soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky umyte a dobre osušte. Vodorovne odrežte vršky a lyžičkou odstráňte jadro. Vnútro paradajok bohato osolíme a necháme 1 hodinu na teplom mieste.
Krok 2
Pripravte si náplň do paradajok. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pol krúžky. Za stáleho miešania smažte na panvici v rastlinnom oleji do zlatista. Necháme vychladnúť.
Krok 3
Umyte zeleninu na plnenie paradajok a dobre ich osušte a položte na papierovú utierku. Jemne nakrájajte. Cesnak ošúpeme a nasekáme veľmi jemne. Zmiešajte s bylinkami a smaženou cibuľou.
Krok 4
Vnútro paradajok osušte papierovou utierkou a ochuťte korením. Naplníme vopred pripravenou plnkou, prikryjeme viečkami a dáme na noc do chladničky.
UŽITOČNÉ RADY
Do plnky paradajok plnených bylinkami a cesnakom môžete pridať čerstvú, nie vyprážanú cibuľu. Na tento účel je vhodný najmä krymský červený byt.
MIMOchodom
Aby sa paradajky plnené bylinkami a cesnakom počas chladenia nerozmočili, vložte ich do širokej hlbokej misy a vrch prikryte potravinovou fóliou.