PP cvikla

K receptu

Cviklová polievka PP je zdravé, nízkokalorické jedlo a čo je obzvlášť príjemné, chutné. Súhlasíte, toto sa nestáva často! Preto, ak sa rozhodnete pripraviť svoju postavu na plážovú sezónu, určite si všimnite náš recept. Kefír, ktorý je súčasťou cvikly, ju obohacuje o bielkoviny, ktoré pomáhajú budovať svalovú hmotu. Majte to na pamäti, najmä ak sa snažíte zostať štíhli, a to aj v posilňovni. Polievka sa uvarí celkom rýchlo. A ak mu pečiete repu vopred, potom v priebehu niekoľkých minút. A práve na tomto spôsobe tepelnej úpravy hlavnej zložky pokrmu trváme: takto to bude zdravšie, krajšie a chutnejšie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 114,32 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 6,53 g/1,84 g/16,16VečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍrepa 500 guhorky 300 gpetržlen 2 pobočkykôpor 2 pobočkyzelená cibuľa 2 pobočkycesnak 1 klinček(y)kefír 1% tuku 1 lperlivá stolová minerálna voda 500 mlmleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cviklu dôkladne umyte kefou a osušte. Aby sa šťava zo zeleniny zachovala čo najviac, nemali by ste odrezať chvosty, vrcholy ani ju ošúpať. Koreňovú zeleninu zabaľte jednotlivo do fólie. Pečieme 1 hodinu pri 200°C.

PP cvikla
PP polievka z červenej repy ()

Krok 2

Cviklu necháme vychladnúť. Potom alobal rozbaľte, vyberte zeleninu, ošúpte a nastrúhajte do veľkej misy na strednom alebo hrubom strúhadle. Nechajte až do použitia.

PP cvikla
PP polievka z červenej repy ()

Krok 3

Odrežte konce uhoriek. Ovocie nakrájame na malé kocky. Ak sú semená veľké, odstráňte stred z uhoriek. Ak máte radi jemnejšie polievky, nastrúhajte uhorky na rovnakom strúhadle ako cviklu.

PP cvikla
PP polievka z červenej repy ()

Krok 4

Oddeľte tvrdé stonky od petržlenu a kôpru, nebudú potrebné. Jemne nakrájajte zeleninu a cibuľu. Ak chcete zvýrazniť chuť zeleniny, posypte ju soľou a trochu roztlačte. Pridajte spolu s uhorkami do misy s repou.

PP cvikla
PP polievka z červenej repy ()

Krok 5

Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Pridajte do misy s cviklou, bylinkami a uhorkami. Obsah misky naplňte kefírom a perlivou minerálkou. Soľ a korenie podľa chuti. Miešajte.

PP cvikla
PP polievka z červenej repy ()

Krok 6

Nalejte cviklovú polievku do servírovacích misiek. Pre väčší osviežujúci účinok možno do polievky pridať drvený potravinársky ľad. Polievku z červenej repy ihneď podávajte na stôl.

PP cvikla
PP polievka z červenej repy ()

MIMOchodom

Ak sa vám absolútne nepáči myšlienka pridávať čerstvý cesnak do červenej repy, upečte hlavu v alobale súčasne s repou. Pečený cesnak dodá polievke zaujímavú vôňu bez toho, aby vám zničil dych.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kefír v polievke z červenej repy je niekedy nahradený pitím prírodného jogurtu alebo ayranu. Úplne sa zaobídete bez mliečnych výrobkov! Ak ste napríklad cviklu radšej uvarili ako upiekli, použite vývar ako tekutý základ polievky. Mala by byť vopred napnutá a ochladená.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik