Provensálske paradajky od Jacquesa Pepina

K receptu

Všetky recepty Jacquesa Pepina sú úžasne jednoduché – ani by ste si nepomysleli, že to bude také chutné! Tu je samozrejme dôležité kúpiť správne paradajky – zrelé a sladké, ale husté, s hrubými stenami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 125,52 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 4,39 g/3,14 g/20,02ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké paradajky (600 – 700 g) 100 g mierne zatuchnutého bieleho chleba 1 stredný zväzok petržlenovej vňate (40 g) 3 strúčiky cesnaku (15 g) olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 160°C. Cesnak rozdrvte, ošúpte a nasekajte a vložte do misky kuchynského robota.

Krok 2

Nasekajte petržlenovú vňať, pridajte k cesnaku a zapnite kuchynský robot na 15-20 sekúnd.

Krok 3

Chlieb nakrájame na kocky, pridáme do procesora a zmes spracujeme na strúhanku. Zmes dochutíme korením a trochou soli a olivového oleja.

Krok 4

Paradajky vodorovne prekrojíme na polovice a vložíme do zapekacej misy. Paradajky ochutíme soľou, korením a olivovým olejom. Každý navrch nasypte kopcom strúhanky zo zeleného chleba.

Krok 5

Pečieme v spodnej tretine rúry asi 20 minút. alebo trochu viac, ak sú paradajky väčšie. Podávajte horúce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik