K receptu
Všetky recepty Jacquesa Pepina sú úžasne jednoduché – ani by ste si nepomysleli, že to bude také chutné! Tu je samozrejme dôležité kúpiť správne paradajky – zrelé a sladké, ale husté, s hrubými stenami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 125,52 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 4,39 g/3,14 g/20,02ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké paradajky (600 – 700 g) 100 g mierne zatuchnutého bieleho chleba 1 stredný zväzok petržlenovej vňate (40 g) 3 strúčiky cesnaku (15 g) olivový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 160°C. Cesnak rozdrvte, ošúpte a nasekajte a vložte do misky kuchynského robota.
Krok 2
Nasekajte petržlenovú vňať, pridajte k cesnaku a zapnite kuchynský robot na 15-20 sekúnd.
Krok 3
Chlieb nakrájame na kocky, pridáme do procesora a zmes spracujeme na strúhanku. Zmes dochutíme korením a trochou soli a olivového oleja.
Krok 4
Paradajky vodorovne prekrojíme na polovice a vložíme do zapekacej misy. Paradajky ochutíme soľou, korením a olivovým olejom. Každý navrch nasypte kopcom strúhanky zo zeleného chleba.
Krok 5
Pečieme v spodnej tretine rúry asi 20 minút. alebo trochu viac, ak sú paradajky väčšie. Podávajte horúce.