Repná polievka z nakladanej repy

K receptu

Cviklová polievka z nakladanej repy je skutočným nálezom pre modernú gazdinku, ktorá často jednoducho nemá čas a energiu tráviť veľa hodín v kuchyni. Navyše táto lenivá studená polievka nie je o nič horšia ako tá, ktorá sa pripravuje podľa tradičného receptu. Hlavné zložky sú rovnaké, ale s jednou malou nuansou: používame nakladanú repu z pohára. Výsledkom je ľahká cviklová polievka pikantnej chuti, ktorá určite urobí radosť všetkým členom domácnosti a nebude vyžadovať veľa úsilia pri príprave.

zložitosť: ľahko Kalórie: 183,17 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 min Použité: 8,77 g/9,65 g/14,78VečerapolievkaINGREDIENCIE NA 2 PORCIEnakladaná repa 200 gmarináda z pohára 4 polievkové lyžice.uhorky 200 gvajcia 2 ks.petržlen 2 pobočkykôpor 2 pobočkystonka zelenej cibule 1 kuskyslá smotana 4 polievkové lyžice.mleté ​​čierne korenie ochutnaťsoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

KROK 1

Vajcia na cviklovú polievku vopred vyberte z chladničky, aby sa trochu zohriali. Vložte vajcia do naberačky a zalejte teplou vodou. Položte na oheň a priveďte do varu. Varte 10 minút, potom ochlaďte pod tečúcou vodou.

Krok 2

KROK 2

Nakladanú repu nastrúhame na strednom strúhadle. Odrežte konce uhoriek. Potom ich nakrájajte na malé kocky. Ak sú uhorky príliš veľké, vyrežte stred so semienkami.

Krok 3

KROK 3

Vytrieďte petržlen, kôpor a zelenú cibuľu. Odstráňte všetky tvrdé stonky. Jemne nakrájajte zeleninu. Zľahka posolíme a opäť nasekáme.

Krok 4

KROK 4

Vajcia ošúpeme. Jemne nakrájajte. Preložíme do veľkej misy. Pridáme nastrúhanú nakladanú cviklu, uhorky a bylinky. Dochutíme soľou a korením.

Krok 5

5. KROK

Zalejte 600 ml studenej prevarenej vody a marinádou z pohára cvikly. Miešajte. Vložte do chladničky a nechajte aspoň 20 minút. Potom cviklovú polievku nalejeme do tanierov. Do každého pridajte lyžicu kyslej smotany.

MIMOchodom

Aby bola polievka výdatnejšia, pridajte do polievky z nakladanej repy trochu varených zemiakov pretlačených maškrtou a podávajte s plátkami ražného chleba, opečenými v toastovači.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

V horúci deň si doprajte cviklovú polievku z nakladanej cvikly s pridaním jedlého ľadu rozdrveného v mixéri a prevarenú vodu, s ktorou sa spoja ingrediencie polievky, nechajte do poslednej chvíle v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik