K receptu
Recept na šalát s cícerom, avokádom a cherry paradajkami je navrhnutý tak, aby ste pri ňom strávili minimum času. Cícer netreba namáčať a variť – chuť odhalia rovnako dobre aj konzervované. Je lepšie vybrať si avokádo zrelé a mäkké, aby sa roztopilo v ústach. Drahý za studena lisovaný olivový olej je možné nahradiť akýmkoľvek rastlinným olejom, ktorý vyhovuje vašej chuti. Vo všeobecnosti je táto zeleninová zmes inšpirovaná spôsobom prípravy šalátov v stredomorských krajinách: iba zdravé a chutné produkty, jednoduchý dresing, príjemná prezentácia. Šalát obsahuje veľa bielkovín – 2,51 g na 100 g, takže je zdravý aj zasýti. Cícer si mimochodom váži každý, kto sa postí alebo drží vegetariánsku stravu. Sme si však istí, že tento produkt si zaslúži byť v každej kuchyni.
zložitosť: ľahko Kalórie: 681,28 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 10 min Použité: 11,54 g/57,63 g/31,03Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g konzervovaného cíceru 1 malá hlava ľadového šalátu 8 cherry paradajok 1 avokádo 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. citrónová šťavasoľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z konzervovaného cíceru scedíme tekutinu. Avokádo rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte kôstku a ošúpte. Polovičky avokáda nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Šalát nakrájajte na široké pásiky.
Krok 2
Vo veľkej mise zmiešajte cícer s hlávkovým šalátom, paradajkami a avokádom a dochuťte soľou a korením. Nalejte zvyšnú citrónovú šťavu a olivový olej a jemne premiešajte.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 2,51 g (3,14 % DV)
• tuky 13,58 g (15,09 %)
• sacharidy 8,80 g (5,24 %)
• 160,31 kcal (8,91 %)
• sodík 291,26 mg (20,99 %)
• celkový cukor 2,05 g (4,10 %)
• EFA 1,86 g (9,30 %)
• vláknina 3,58 g (11,93 %)