Šalát s jazykom, uhorkami a sušenými slivkami

K receptu

Žiadny sviatočný stôl sa nezaobíde bez šalátov a lahôdok. Od čias ZSSR bol jazyk považovaný za pochúťku. Dnes vám ponúkam recept na lahodný jazykový šalát, ktorý je na mojom sviatočnom jedálničku vždy, bez ohľadu na to, či je Nový rok alebo narodeniny. Tento šalát vždy vyzerá vhodne na sviatočnom stole!

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 2 hodiny 20 minútVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVeľká nocVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbravčový jazyk 400 gogurt 200 g slivky 150 g majonéza 100 g tvrdý syr 50 gukrop 30 g petržlenová vňať 30 g soľ 3 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Najprv sa jazyky musia uvariť s pridaním soli, bobkových listov, nového korenia, cibule a mrkvy. Keď sú jazyky uvarené, vložte ich do studenej vody a odstráňte kožu. Dávam jazykom čas, aby vychladli.

Krok 2

Na prípravu šalátu. Vychladnuté jazyky nakrájam na pásiky, to isté robím aj s uhorkami a sušenými slivkami.

Krok 3

Bylinky nasekáme, ja používam kôpor a petržlenovú vňať.

Krok 4

Šalát je potrebné podľa chuti osoliť (so soľou opatrne, ja osobne šalát nesolím, mne stačí osolený jazyk a majonéza), šalát ochutíme majonézou a dáme na tanier alebo šalátovú misu, v ktorej je šalát sa bude podávať.

Krok 5

Na vrch šalátu nastrúhame syr na jemnom strúhadle.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik