Šalát s paradajkami a taveným syrom

K receptu

Šalát s paradajkami a taveným syrom je skvelý rýchly recept. Jediné, čo vám zaberie veľa času, je uvarenie zemiakov. Ak ho však už máte hotový, stačí nasekať všetky potrebné ingrediencie, šalát okoreniť a premiešať. Pripravíme si nezvyčajný dresing na báze majonézy s množstvom byliniek a cesnaku. A paradajky dodajú nášmu jedlu šťavnatosť. Je prekvapujúce, že doslova pred 200 rokmi boli považované za jedovaté. A teraz je nemožné si predstaviť moderné varenie bez paradajok. Pripravujú sa s nimi predjedlá a šaláty, pridávajú sa do polievok a hlavných jedál. No, cestoviny s paradajkovou omáčkou sú klasikou žánru. Do nášho šalátu sa hodia červené aj žlté odrody. Hlavná vec je, že sú čerstvé a zrelé.

zložitosť: ľahko Kalórie: 242,43 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 7,83 g/13,59 g/22,42VečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍzemiaky – 400 g sladká paprika – 1 ks paradajka – 2-3 ks tavený syr – 200 g majonéza – 90 g olivový olej – 30 ml cesnak – 3 strúčiky koriandra alebo bazalky – 1 zväzok jablčného octu – 15 ml soľ Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou pomocou kefy na zeleninu. Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte koreňovú zeleninu a priveďte do varu.

Krok 2

Zemiaky varte na miernom ohni do mäkka (asi 20 minút). Vypustite vodu, ochlaďte hľuzy, ošúpte ich. Zemiaky nakrájame na malé kocky.

Krok 3

Paradajky dôkladne umyte, osušte, nakrájajte na kocky. Tavený syr vložte do mrazničky a potom ho ostrým nožom nakrájajte na malé kocky. Umyte červenú papriku, odstráňte semená a stonky. Dužinu nakrájame na kocky.

Krok 4

Ošúpeme strúčiky cesnaku a potom ich pretlačíme lisom. Koriander (alebo bazalku) dôkladne opláchnite, osušte papierovou utierkou a potom nasekajte veľmi jemne.

Krok 5

Na dresing zmiešame majonézu, olivový olej, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, ocot a soľ podľa chuti, dôkladne premiešame do hladka.

Krok 6

V šalátovej miske kombinujte zemiaky, červenú papriku, paradajky a syr. Prelejte pripravenou zálievkou a korením podľa chuti, potom premiešajte. Šalát je pripravený.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ako skladovať paradajky? Nezrelé – pri izbovej teplote a zrelé – v chladničke. Umiestnite ich do vrecka a urobte v ňom otvory, aby cez ne mohol prejsť kyslík. Vyberte ich 30 minút pred varením.

MIMOchodom

Prečo sú semená z paradajok odstránené? Pre estetiku. Nijako neovplyvňujú chuť pokrmu. Všetka chuť paradajok je sústredená v tekutine, ktorá obklopuje semená. Preto sa ho snažte zachrániť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik