Šalát z údeného kura s kórejskou mrkvou

K receptu

Vášmu vkusu určite ulahodí šalát z údeného kura s kórejskou mrkvou. Svetlé, uspokojivé a stredne korenisté. Hlavnou výhodou jedla je jeho ľahká príprava. Nevyžaduje zložité kulinárske manipulácie: stačí nakrájať a premiešať. Šalát sa teda celkom hodí na príležitosť, keď potrebujete niečo rýchlo pripraviť. V obchode si môžete kúpiť hotové údené kura. Aj krekry. Majte však na pamäti, že sa zvyčajne predávajú v rôznych príchutiach. Ak nie ste fanúšikom aditív, mali by ste si pripraviť vlastné krekry. Navyše nestrávite veľa času. Jednoducho osušte kocky chleba na suchej panvici alebo v rúre. Šalát ochutíme majonézou alebo kyslou smotanou. Ak chcete, ozdobte akoukoľvek zeleňou. Je to nielen krásne, ale aj veľmi užitočné.

zložitosť: ľahko Kalórie: 500,76 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 5 min Pridať. čas: 15 min Použité: 29,34 g/31,94 g/35,31večeravečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍúdené kura 300 gKórejská mrkva 200 gkonzervovaná kukurica 200 gstredné paradajky 3 ks.stredné uhorky 2 ks.sladká paprika 1 kustvrdý syr 200 gbiely chlieb 200 gmajonéza 100 gmleté ​​čierne korenie 3 gsoľ 3 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na údený kurací šalát s kórejskou mrkvou. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Je lepšie použiť tvrdé odrody.

Krok 2

Ak nepoužívate filety, odstráňte kosti a kožu z údeného kurčaťa. Mäso nakrájame na kocky. Vložte do pripravenej hlbokej šalátovej misy.

Krok 3

Uhorky, ak sú mladé, netreba šúpať. Nakrájajte ich tiež na kocky ako kura. Paradajky opatrne prekrojíme na polovice a tiež nakrájame na kocky. Pokúste sa zachovať približne rovnakú veľkosť všetkých ingrediencií. Sladkú papriku prekrojte na polovicu a odstráňte semienka a stopku. Dužinu nakrájajte na tenké prúžky. Pridajte zeleninu do šalátovej misy a premiešajte.

Krok 4

Vložte konzervovanú kukuricu do cedníka a nechajte tekutinu odtiecť. Dá sa prať. Tiež vložte kórejskú mrkvu do sitka a potom nakrájajte príliš dlhé pásiky na 2-3 kusy. Presuňte kukuricu a kórejskú mrkvu do šalátovej misy.

Krok 5

Z plátkov bieleho chleba odrežte kôrku. Nakrájajte strúhanku na rovnaké tyčinky. Potom vložte na suchú panvicu a za stáleho miešania opečte, kým jemne nezhnedne. Môžete ich posypať sušenými bylinkami. V pohode.

Krok 6

Zmiešajte všetky ingrediencie v miske na šalát, pridajte majonézu. V prípade potreby šalát dochutíme soľou a korením. Posypeme krutónmi, rýchlo premiešame a ihneď podávame.

MIMOchodom

Skúste údený kurací šalát s kórejskou mrkvou ochutiť rastlinným alebo olivovým olejom. Vďaka tomu je tiež chutný a menej kalorický. V tomto prípade nezabudnite pridať trochu soli do šalátu. Pre chuť môžete pridať aj trochu nasekaného kôpru.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak chcete údenému kuraciemu šalátu s kórejskou mrkvou dodať ľahkú cesnakovú príchuť, môžete šalátovú misu potrieť strúčikom cesnaku a potom pridať šalát. To dodá jedlu nevtieravú vôňu a pikantnú chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik