K receptu
Vášmu vkusu určite ulahodí šalát z údeného kura s kórejskou mrkvou. Svetlé, uspokojivé a stredne korenisté. Hlavnou výhodou jedla je jeho ľahká príprava. Nevyžaduje zložité kulinárske manipulácie: stačí nakrájať a premiešať. Šalát sa teda celkom hodí na príležitosť, keď potrebujete niečo rýchlo pripraviť. V obchode si môžete kúpiť hotové údené kura. Aj krekry. Majte však na pamäti, že sa zvyčajne predávajú v rôznych príchutiach. Ak nie ste fanúšikom aditív, mali by ste si pripraviť vlastné krekry. Navyše nestrávite veľa času. Jednoducho osušte kocky chleba na suchej panvici alebo v rúre. Šalát ochutíme majonézou alebo kyslou smotanou. Ak chcete, ozdobte akoukoľvek zeleňou. Je to nielen krásne, ale aj veľmi užitočné.
zložitosť: ľahko Kalórie: 500,76 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 5 min Pridať. čas: 15 min Použité: 29,34 g/31,94 g/35,31večeravečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍúdené kura 300 gKórejská mrkva 200 gkonzervovaná kukurica 200 gstredné paradajky 3 ks.stredné uhorky 2 ks.sladká paprika 1 kustvrdý syr 200 gbiely chlieb 200 gmajonéza 100 gmleté čierne korenie 3 gsoľ 3 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na údený kurací šalát s kórejskou mrkvou. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Je lepšie použiť tvrdé odrody.
Krok 2
Ak nepoužívate filety, odstráňte kosti a kožu z údeného kurčaťa. Mäso nakrájame na kocky. Vložte do pripravenej hlbokej šalátovej misy.
Krok 3
Uhorky, ak sú mladé, netreba šúpať. Nakrájajte ich tiež na kocky ako kura. Paradajky opatrne prekrojíme na polovice a tiež nakrájame na kocky. Pokúste sa zachovať približne rovnakú veľkosť všetkých ingrediencií. Sladkú papriku prekrojte na polovicu a odstráňte semienka a stopku. Dužinu nakrájajte na tenké prúžky. Pridajte zeleninu do šalátovej misy a premiešajte.
Krok 4
Vložte konzervovanú kukuricu do cedníka a nechajte tekutinu odtiecť. Dá sa prať. Tiež vložte kórejskú mrkvu do sitka a potom nakrájajte príliš dlhé pásiky na 2-3 kusy. Presuňte kukuricu a kórejskú mrkvu do šalátovej misy.
Krok 5
Z plátkov bieleho chleba odrežte kôrku. Nakrájajte strúhanku na rovnaké tyčinky. Potom vložte na suchú panvicu a za stáleho miešania opečte, kým jemne nezhnedne. Môžete ich posypať sušenými bylinkami. V pohode.
Krok 6
Zmiešajte všetky ingrediencie v miske na šalát, pridajte majonézu. V prípade potreby šalát dochutíme soľou a korením. Posypeme krutónmi, rýchlo premiešame a ihneď podávame.
MIMOchodom
Skúste údený kurací šalát s kórejskou mrkvou ochutiť rastlinným alebo olivovým olejom. Vďaka tomu je tiež chutný a menej kalorický. V tomto prípade nezabudnite pridať trochu soli do šalátu. Pre chuť môžete pridať aj trochu nasekaného kôpru.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete údenému kuraciemu šalátu s kórejskou mrkvou dodať ľahkú cesnakovú príchuť, môžete šalátovú misu potrieť strúčikom cesnaku a potom pridať šalát. To dodá jedlu nevtieravú vôňu a pikantnú chuť.