K receptu
Vinaigrette s majonézou sa pripravuje menej často ako s rastlinným olejom, ale aj táto možnosť má právo existovať. Chuť tohto jedla je oveľa jemnejšia, a preto si ho mnohí obľúbia. Recept sa líši od klasického iba dresingom, aj keď v prípade potreby je možné zloženie vinaigrette mierne zmeniť, napríklad namiesto nakladaných uhoriek vezmite nakladané alebo jemne solené sleďa. Ak chcete viac čerstvosti, pridajte do šalátu trochu nastrúhanej bielej kapusty, jemne nastrúhanej so soľou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 266,67 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 h 10 min Použité: 4,26 g/16,29 g/25,32večeravečeraŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIErepa 300 gzemiak 200 gmrkva 150 gcibule 120 gkyslé uhorky 100 gkonzervovaný zelený hrášok 100 gmajonéza 100 grastlinný olej 2 polievkové lyžice.biely vínny ocot 2 polievkové lyžice.mleté čierne korenie ochutnaťsoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
KROK 1
Pripravte si ingrediencie vinaigrette. Cviklu, zemiaky a mrkvu dôkladne umyte kefou. Zľahka osušíme a každú koreňovú zeleninu zabalíme do alobalu. Dáme na plech a pečieme pri 200°C: zemiaky a mrkvu asi 40 minút, cviklu hodinu. Pripravenosť závisí od veľkosti zeleniny, skontrolujte ju prepichnutím vidličkou. Necháme vychladnúť.
Krok 2
KROK 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložte do veľkej misy a zalejte bielym vínnym octom. Nechajte 15 minút pri izbovej teplote. A potom sceďte v cedníku.
Krok 3
KROK 3
Vychladnutú koreňovú zeleninu ošúpeme a jednotlivo nakrájame na malé kocky. Zmiešajte repu v samostatnej nádobe s rastlinným olejom: bude menej pravdepodobné, že zafarbia ostatné zložky vinaigrette.
Krok 4
KROK 4
Nakladané uhorky nakrájame na malé kocky. Pridajte do misy spolu s nakladanou cibuľou. Nalejte do oleja zemiaky, mrkvu a repu, ako aj zelený hrášok.
Krok 5
5. KROK
Zeleninu ochutíme majonézou. Soľ a korenie podľa chuti. Premiešame a preložíme do šalátovej misy. Hotový vinaigrette môže byť ozdobený listami akejkoľvek zelene.
MIMOchodom
Zemiaky, mrkvu a repu na vinaigrette s majonézou, samozrejme, môžete jednoducho uvariť, ale pri pečení bude ich chuť bohatšia a textúra hustejšia.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Chuť cibule vo vinaigrette s majonézou môžete zmierniť rôznymi spôsobmi: marinujte, ako navrhujeme v recepte, alebo nakrájanú cibuľu jednoducho zalejte studenou vodou a nechajte 10 minút pôsobiť.