K receptu
Okroshka on ayran je nezvyčajné „čítanie“ našej najobľúbenejšej studenej polievky. Tento recept spája ruské tradície a moderný prístup k vareniu, kedy sa dajú nahradiť všetky ingrediencie. Lahodná okroshka nemusí byť pripravená s kefírom. A nemusíte k tomu pridávať ani klobásu: namiesto toho sme zvolili krabie mäso. Výsledkom bolo, že biela okroshka na ayrane dopadla vo všetkých ohľadoch vynikajúco. Faktom je, že turkický ayran nie je chuťovo horší ako náš obvyklý fermentovaný mliečny výrobok. A vzhľadom na skutočnosť, že samotný nápoj je dosť mineralizovaný, môžete „ušetriť“ na perlivej vode.
zložitosť: ľahko Kalórie: 157,05 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 10,09 g/6,86 g/13,20polievkaINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍAyran 1 lKrabie tyčinky alebo krabie mäso 200 gVajcia 6 ks.uhorky 5 ks.Reďkovka 11 ks.Zemiakový 2 ks.Zelená cibuľa 70 gSoľ ochutnaťMleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia uvaríme na tvrdo, ochladíme pod tečúcou studenou vodou a ošúpeme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky, zalejeme 2 hrnčekmi vriacej vody, privedieme do varu a varíme takmer do varu, 5–7 minút. Odstráňte z tepla a chladte zemiaky vo vývare 30 minút.
Biela okroshka s krabím mäsom
Krok 2
Jemne nakrájajte zelenú cibuľu. Nalejte bielu časť do panvice, pridajte soľ a uvarené žĺtky. Rozdrvte paličkou na homogénnu pastu, zrieďte vychladnutým vývarom so zemiakmi.
Krok 3
Ak sú krabie tyčinky zmrazené, vyberte ich vopred z mrazničky a rozmrazte. Mäso nakrájame na tenké prúžky.
Biela okroshka s krabím mäsom
Krok 4
Ak chcete, olúpte uhorky a nakrájajte na malé kocky. Reďkovky nakrájame na tenké plátky. Bielky pomelieme.
Biela okroshka s krabím mäsom
Krok 5
Do panvice pridajte zeleninu, krabie mäso a zelenú cibuľu, nalejte ayran. Premiešame, dochutíme korením, prikryjeme pokrievkou a dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny do chladu, ozdobenú plátkami uhorky.
Biela okroshka s krabím mäsom
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 6,20 g (9,84 % dennej hodnoty) • tuky 3,02 g (4,31 %) • sacharidy 4,73 g (1,55 %) • kcal 72,28 (3,44 %) • sodík 172,73 mg (24,68 %) • cukor celkom 2,31 g 7,70 %) • EFA 1,32 g (5,74 %) • vláknina 0,47 g (2,35 %)
UŽITOČNÉ RADY
Lahodná biela okroshka môže byť vyrobená nielen s ayranom. Skúste namiesto toho pridať opálenie, matsun alebo srvátku. Vhodný je aj prírodný jogurt, fermentované pečené mlieko a jogurt, ktorý je kyslejší ako iné nápoje z rovnakej série. Ak sa rozhodnete pre svoj vlastný kulinársky experiment, je dôležité si uvedomiť, že hlavným účelom fermentovaného mlieka v okroshke je dodať mu jemnú osviežujúcu kyslosť a jemnú krémovú chuť.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak si vyberiete konzervované krabie mäso pre bielu okroshku na ayran, uprednostňujte kraby vo vlastnej šťave bez prísad. A najlepšie je chladené krabie mäso. Nevyžaduje dodatočné tepelné spracovanie a je ihneď pripravený na použitie.