K receptu
Sme zvyknutí jesť dusené zemiaky v dosť neutrálnej omáčke a najčastejšie je touto omáčkou mäso. Tu je úplne vegetariánske zemiakové jedlo s bohatou, korenistou chuťou. Zvláštnosťou týchto zemiakov je, že paradajky sa pridávajú na samom konci a zostávajú čerstvé, len sa trochu zohrejú.
zložitosť: ľahko Kalórie: 362,83 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 5,77 g/22,42 g/34,61Hlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g zemiakov 4 veľké veľmi zrelé ružové paradajky (500 g) 2 stredné cibule (200 g) 4 strúčiky cesnaku (20 g) 2 polievkové lyžice. l. ghee 2 lyžice. l. maslo 2 lyžičky. (8 g) mletá rasca 2 lyžičky. (8 g) sladká paprika 2 lyžičky. (8 g) karrisolový prášok čerstvo mleté čierne korenie koriander, na servírovanie, voliteľná tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na 2,5 cm kocky a ošúpeme cibuľu a cesnak.
Krok 2
Vo veľkom hrnci alebo hlbokej panvici zohrejte na strednom plameni rozpustené maslo, pridajte cibuľu a opekajte 5 minút. Osolíme a okoreníme, premiešame, zalejeme 300 ml vody, necháme zovrieť.
Krok 3
Pridajte zemiaky, premiešajte, prikryte a varte na miernom ohni za občasného miešania, kým zemiaky nezmäknú, asi 20 minút.
Krok 4
Paradajky nakrájajte na plátky, semená a tekutinu vložte do misky. Dužinu nakrájajte na stredné kúsky.
Krok 5
K zemiakom pridajte paradajkovú šťavu, cesnak a maslo, premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu. Paradajky osoľte a okorente, pridajte k zemiakom, premiešajte a podávajte, ak chcete, posypte koriandrom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ghee je možné nahradiť zmesou masla a rastlinného oleja v pomere 1:1.