Azu v tatárskom štýle s kyslou uhorkou v dvojitom kotli

K receptu

Toto je úžasne chutné jedlo tatárskej kuchyne. A farba, kontrast a kompozícia – všetko je s ním. Existuje aj tajomstvo úspechu: ghee. Je to lepšie z trhu, niekde zo Samarkandu, od známeho dodávateľa. Chuť mäsa a zemiakov varených v ghí je celkom zvláštna. A tiež paradajky, cesnak, sudové uhorky… Aibat! V tatárčine to znamená dobre.

zložitosť: priemer Kalórie: 564,17 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 27,50 g/39,11 g/25,42Tatárska kuchyňaHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g hovädzej sviečkovice (sviečková alebo sviečkovica zo zadného stehna) 1 veľká cibuľa 1 strúčik cesnaku 2 stredne silné kyslé uhorky 6 lyžíc. l. ghee 5–6 stredných zemiakov 2 polievkové lyžice. l. paradajkový pretlak morská soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mäso osušte papierovými utierkami a nakrájajte na pásiky široké 1 cm a dlhé 5 cm. Nakladané uhorky nakrájajte na pásiky (ak majú uhorky hrubú šupku, môžete ju ošúpať).

Krok 2

V hlbokej panvici zohrejte 1 polievkovú lyžicu. l. rozpustené maslo a dusíme na strednom ohni, kým cibuľa nie je priehľadná, 5 minút. Vložte cibuľu do parnej nádoby. Do panvice pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice. l. olej, položte na vysokú teplotu. Pridáme mäso a za častého miešania rýchlo opečieme.

Krok 3

Opečené mäso vložíme do akejkoľvek pevnej nádoby vhodnej do dvojkotla, pridáme nasekaný cesnak, uhorky a paradajkový pretlak, zalejeme 250 ml horúcej vody, osolíme a okoreníme čiernym korením. Varte 20 minút.

Krok 4

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na prúžky a osušíme. Vyprážame na zvyšnom horúcom oleji do zlatista. Zemiaky vložíme do parného hrnca s mäsom, jemne premiešame a varíme ďalších 25 minút.

MIMOchodom

Môžete sa vyhnúť zhnednutiu mäsa pred varením v pare, ale jednoducho predĺžte čas varenia asi o 20 minút. Možno v tomto prípade jedlo stratí časť svojej vizuálnej príťažlivosti, ale bude užitočnejšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik