Brusnicový džem Pyatiminutka

Brusnicový džem Pyatiminutka

Brusnicový džem K receptu

Počas sezóny severských bobúľ – od skorej jesene do neskorej jari, keď sú ešte zásoby v mrazničkách – je tento päťminútový brusnicový džem vynikajúcou voľbou. Môžete ho variť každý deň, takmer bez problémov. Brusnice v zásade ani nie je potrebné vopred vylúhovať cukrom – na miernom ohni ich jednoducho zohrejete do varu a potom varíte podľa názvu – presne päť minút.

zložitosť: ľahko Kalórie: 4230,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodín Použité: 5,00 g/2,00 g/1032,00VarenieDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg mrazených alebo čerstvých brusníc 1 kg cukru, najlepšie jemného Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Roztrieďte mrazené alebo čerstvé brusnice, odstráňte stonky a listy. Vytriedené bobule nalejte do zaváraninovej misy alebo širokého kastróla/kastróla s hrubým dnom. K brusniciam pridajte cukor, jemne premiešajte a nechajte 8–12 hodín. Počas tejto doby sa môžu brusnice a cukor niekoľkokrát premiešať.

Krok 2

Položte misku/panvicu/kastról na vysokú teplotu s brusnicami a za mierneho miešania priveďte do varu. Mierne znížte teplotu a varte, z času na čas jemne premiešajte, 5–7 minút. Opatrne odstráňte prípadnú penu.

Krok 3

Odstráňte nádobu s džemom z ohňa, preneste horúci džem do sterilizovaných pohárov, zatvorte, otočte poháre a ochlaďte ich hore dnom. Tento džem je najlepšie skladovať v chladničke.

UŽITOČNÉ RADY

Aby brusnice nestriekali, prikryte povrch džemu pokrčenou fóliou alebo pergamenom navlhčeným vo vode. Na bokoch by mali byť mierne otvorené časti, aby mohla unikať para.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik