Chuť je ako žuvačka z detstva: iba 2 ingrediencie a tento džem nepotiahne vašu domácnosť za uši – a 30 pohárov vám nebude stačiť

Chuť je ako žuvačka z detstva: iba 2 ingrediencie a tento džem nepotiahne vašu domácnosť za uši – a 30 pohárov vám nebude stačiť

Každý môže urobiť maškrtu

Každý z nás pozná jahodový džem. Mnoho ľudí má recepty od svojich starých mám a mamičiek. Nie každý však vie pripraviť tento typ dezertu novým spôsobom.

Prezradíme vám, ako vyrobiť aromatický džem zo zrelých banánov a šťavnatých jahôd, ktorý mnohým pripomenie vaše obľúbené žuvačky z 90. rokov.

Na prípravu tohto lahodného džemu potrebujete len niekoľko jednoduchých ingrediencií:

  • Zrelé banány – 500 g;
  • čerstvé jahody – 1 kg;
  • cukor – 1 kg;
  • citrónová šťava – 2 lyžice. l.

Spôsob varenia:

1. Začneme jahodami. Vložte bobule do vhodnej nádoby. Potom pridajte cukor a zľahka pretrepte. Nechajte túto zmes cez noc alebo deň. Všetky jahody by mali pustiť šťavu.

2. Na druhý deň začneme robiť džem. Hneď ako vrie, počítajte presne 5 minút a odstráňte z tepla. Nechajte 6 hodín vychladnúť.

3. Teraz pridajte banány. Ošúpte ich a nakrájajte. Pridajte banánovú zmes do jahodového džemu. Celý proces varenia zopakujeme ešte dvakrát.

4. V poslednej fáze nalejte do džemu citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame. Potom nalejeme do sterilných pohárov a uzatvoríme. Otočte ich hore nohami. Všetky poháre zabalíme tak, aby džem vychladol mimo slnka.

Tento banánovo-jahodový džem bude lahodným dezertom na celú zimu.

Predtým sme informovali o recepte na šalát s cesnakovým perím.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik