Chuť je ako žuvačka z detstva: iba 2 ingrediencie a tento džem nepotiahne vašu domácnosť za uši – a 30 pohárov vám nebude stačiť
Každý môže urobiť maškrtu
Každý z nás pozná jahodový džem. Mnoho ľudí má recepty od svojich starých mám a mamičiek. Nie každý však vie pripraviť tento typ dezertu novým spôsobom.
Prezradíme vám, ako vyrobiť aromatický džem zo zrelých banánov a šťavnatých jahôd, ktorý mnohým pripomenie vaše obľúbené žuvačky z 90. rokov.
Na prípravu tohto lahodného džemu potrebujete len niekoľko jednoduchých ingrediencií:
- Zrelé banány – 500 g;
- čerstvé jahody – 1 kg;
- cukor – 1 kg;
- citrónová šťava – 2 lyžice. l.
Spôsob varenia:
1. Začneme jahodami. Vložte bobule do vhodnej nádoby. Potom pridajte cukor a zľahka pretrepte. Nechajte túto zmes cez noc alebo deň. Všetky jahody by mali pustiť šťavu.
2. Na druhý deň začneme robiť džem. Hneď ako vrie, počítajte presne 5 minút a odstráňte z tepla. Nechajte 6 hodín vychladnúť.
3. Teraz pridajte banány. Ošúpte ich a nakrájajte. Pridajte banánovú zmes do jahodového džemu. Celý proces varenia zopakujeme ešte dvakrát.
4. V poslednej fáze nalejte do džemu citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame. Potom nalejeme do sterilných pohárov a uzatvoríme. Otočte ich hore nohami. Všetky poháre zabalíme tak, aby džem vychladol mimo slnka.
Tento banánovo-jahodový džem bude lahodným dezertom na celú zimu.
Predtým sme informovali o recepte na šalát s cesnakovým perím.