Či už na dovolenku alebo cez pracovné dni: Vezmem si šampiňóny a pripravím chutnú prílohu – rýchlo a jednoducho

Či už na dovolenku alebo cez pracovné dni: Vezmem si šampiňóny a pripravím chutnú prílohu – rýchlo a jednoducho

Jedlo je chutné v akejkoľvek forme

Pečené šampiňóny sú lahodnou prílohou a nezávislým občerstvením, ktoré je ideálne teplé aj studené. A pripravuje sa rýchlo a jednoducho, bez toho, aby to zabralo veľa času. Vhodné pre každodenné aj sviatočné menu.

Ingrediencie:

  • Šampiňóny – 500 g;
  • majonéza – 1 polievková lyžica;
  • soľ alebo sójová omáčka podľa chuti;
  • čierne korenie podľa chuti;
  • cesnak – 3-4 strúčiky;
  • maslo na vymastenie formy.

    Príprava:

    1. Huby opláchnite, osušte papierovými utierkami a vložte do misy.

    2. Cesnak pretlačíme lisom a pridáme k šampiňónom.

    3. Pridajte majonézu a čierne korenie podľa chuti.

    4. Pridajte sójovú omáčku alebo soľ, jemne premiešajte.

    6. Rúru predhrejeme na 180–200 stupňov.

    7. Formu vymastíme maslom, vyložíme hubami a navrch pridáme trochu majonézy.

    8. Pečieme 25-30 minút.

    9. Keď na dne panvice zostane trochu tekutiny, huby sú hotové. Budú šťavnaté a chutné. Neprepečte ich v rúre, aby sa nevysušili.

    Dobrú chuť!

    Predtým sme zdieľali recept na kvas bez chleba a droždia.

  • Share to friends
    Rating
    ( No ratings yet )
    Clanky Cirkus Lánik