Čínska vyprážaná ryža

K receptu

Čínsku vyprážanú ryžu si môžete vychutnať vo všetkých ázijských reštauráciách. Recept na jedlo je veľmi jednoduchý a zloženie je tak dobre vyvážené, že jedna porcia jedla vám dodá potrebnú energiu na celý deň! Na ľahkú večeru je skvelá aj táto praženica s vajíčkom – po nej nebude ťažoba v žalúdku. Varte na ťažkej panvici s vysokými stranami a miešajte vareškou, kým sa vajcia neuvaria. Ale nesnažte sa ich príliš zlomiť – chuť bude zaujímavejšia, ak v nej budú pomerne veľké kúsky omelety.

zložitosť: ľahko Kalórie: 279,86 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Pridať. čas: 10 min Použité: 11,86 g/21,95 g/9,63VareniePraženiečínska kuchyňavečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEBiela ryža 200 gKuracie vajce 6 ks.Mrazený zelený hrášok 100 gSladká červená paprika 1 kusParadajka (paradajka) 1 kusCesnak 3 klinčekyZelená cibuľa 2 pobočkyCitrón 1 kusSójová omáčka 3 polievkové lyžice.Olivový olej 3 polievkové lyžice.Sezamový olej 1 lyžičkaMleté čierne korenie ochutnaťMleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Krok 1

Nalejte ryžu do malej naberačky, pridajte 1 lyžičku. olivový olej a 1 lyžička. citrónovú šťavu a smažte na strednom ohni 2 minúty. Zalejte 400 ml horúcej vody, znížte oheň na minimum, panvicu prikryte pokrievkou a ryžu varte 12-14 minút.

Krok 2

Krok 2

Zelený hrášok zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút odstáť. Papriku pozdĺžne rozrežte, odstráňte semená a blany a polovice nakrájajte na malé kocky. Paradajku nakrájame na rovnaké kocky. Zelenú cibuľu nakrájame na 1 cm dlhé kúsky.

Krok 3

Krok 3

Vajcia rozbijeme do veľkej misy, pridáme sójovú omáčku, malú štipku soli a čerstvo mleté ​​čierne korenie. Vaječnú zmes vyšľaháme metličkou do hladka. Pridajte pripravenú zeleninu a premiešajte.

Krok 4

Krok 4

Zohrejte zvyšný olivový olej na panvici na strednom ohni a nalejte zmes na omeletu. Znížte teplotu na minimum a varte omeletu 3 minúty. Keď je dno stuhnuté, pomocou špachtle miešajte omeletu, kým sa nerozpadne na malé kúsky. Pokračujte vo varení ďalšie 2 minúty.

Krok 5

Krok 5

Do panvice pridajte uvarenú ryžu a jemne premiešajte vareškou. Nalejte sezamový olej a znova premiešajte. Prikryjeme pokrievkou a necháme 1 minútu pôsobiť. Rozdeľte vaječnú ryžu do misiek a ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Bez toho, aby ste porušili všeobecnú koncepciu, môžete do čínskej ryže pridať fazuľky edamame, zelené fazuľky, šampiňóny, nakrájaný koriandr a tofu nakrájané na kocky – každá z týchto ingrediencií dokonale doplní chuť jedla. Mrazenú zeleninu predvarte v malom množstve vody 3-5 minút alebo ju najskôr opečte na panvici a potom zalejte rozšľahanými vajíčkami.

MIMOchodom

Dobrá správa – ak máte včerajšiu ryžu, pokojne ju použite na prípravu tohto jedla! Úprimne povedané, funguje to ešte lepšie, ako môže potvrdiť každý ázijský kuchár!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik