Farfalle s cherry paradajkami, bazalkou a hráškom

K receptu

Tento recept na cestoviny sa skutočne môže stať jedným z vašich obľúbených každodenných jedál. Skladá sa z jednoduchých, cenovo dostupných surovín, ktoré každý z vás nájde vo svojej chladničke.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 min Pridať. čas: 30 minVareniePraženietalianska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEfarfalle 400 gramov čerstvého alebo mrazeného hrášku 2 šálky cherry paradajok 2 šálky stredne žltej cibule 1 kus stredne veľké strúčiky cesnaku 4 kusy olivového oleja 2 lyžice čerstvej bazalky 1 štipka Parmigiano Reggiano 1-3 štipky (a) soli ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vo veľkej holandskej rúre zohrejte olej na strednom ohni. Pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a cesnak a smažíme do priehľadnosti, asi 3 minúty. Pridajte rozpolené cherry paradajky a varte, kým paradajky nezačnú praskať, asi 4 minúty.

Krok 2

Pridajte cestoviny a 1 lyžičku. soľ. Nalejte 8 šálok vody a priveďte do varu na silnom ohni. Znížte teplotu na stredné a varte odokryté za stáleho miešania, kým sa voda nevstrebe a cestoviny nie sú al dente, 20 až 25 minút. Pridajte hrášok, premiešajte a odstráňte z tepla. Dochutíme soľou.

Krok 3

Cestoviny rozdeľte do misiek, ozdobte bazalkou a parmezánom a podávajte. Dobrú chuť!

UŽITOČNÉ RADY

Ak používate mrazený hrášok, musíte ho najskôr rozmraziť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik