K receptu
K tomuto mäsu je ideálny veľký šalát z paradajok s cesnakom.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g tenkého hovädzieho mäsa 300 g syra Adyghe 1 konzerva (300 g) sušené paradajky v oleji 1 malý zväzok petržlenovej vňate a zelenej bazalky 3-4 strúčiky cesnaku soľ, čerstvo mleté čierne korenie bambusové špízy Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Špízy namočíme do horúcej vody. Mäso nakrájajte na 8 rovnakých dlhých plátkov. Mäso jemne naklepeme, z oboch strán dochutíme soľou, korením a potrieme olejom z konzervy sušených paradajok.
Krok 2
Syr nakrájajte na 8 kociek rovnakej veľkosti, ako je šírka vrstiev mäsa.
Krok 3
Sušené paradajky, cesnak, petržlenovú vňať a lístky bazalky nasekáme veľmi nadrobno. Zmiešajte všetky pripravené ingrediencie a korenie.
Krok 4
Na vrstvy mäsa položte náplň, na každú položte kocku syra a opatrne zviňte do roliek – mali by vyzerať ako „pne“. Rolky prepichnite špajľami, zaistite ich tak, aby sa rolky nerozpadli. Potrieme olejom z konzervy sušených paradajok.
Krok 5
Mäso opekáme na dobre rozpálenom uhlí, na grile alebo v rúre predhriatej na 240 °C do požadovaného stupňa prepečenia, pričom každé 3 minúty otočíme. Pred podávaním necháme mäso 5–7 minút odpočívať pod fóliou.