Hovädzia sviečková v rukáve
K receptu
Hovädzia sviečková pečená v rukáve je vynikajúce teplé jedlo! Nie je to ťažké pripraviť a ukáže sa to veľmi chutné. Faktom je, že pri pečení v rúre si mäso zapečatené v rukáve dokonale zachováva svoju šťavnatosť a je tiež nasýtené arómami ľahkej marinády, v ktorej sa predtým uchovávalo. Jemná hovädzia sviečkovica sa uvarí dostatočne rýchlo, takže nebudete musieť dlho čakať. A kým sa mäso pečie, budete mať dostatok času na prípravu poriadnej prílohy. Chutná a aromatická hovädzia sviečkovica je skvelý a zdravý diétny výrobok, ktorý sa odporúča konzumovať starším ľuďom aj deťom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 439,97 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 30 min Použité: 31,90 g/33,61 g/2,97RúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍHovädzia sviečková – 1 kg Sójová omáčka – 2 polievkové lyžice. l. Horčica – 1 polievková lyžica. l. Granulovaný cesnak – 1 lyžička, med – 2 polievkové lyžice. l. Soľ, čerstvo mleté čierne korenie – každá ¼ lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso osušte papierovými utierkami. Ak sú na mäse filmy, opatrne ich odrežte ostrým nožom. V miske zmiešame sójovú omáčku, horčicu, med a olivový olej, ochutíme granulovaným cesnakom, paprikou a čiernym korením; šľahať metličkou.
Krok 2
Do misky s marinádou vložíme mäso a niekoľkokrát otočíme, aby sa zmesou pokryl celý povrch panenky. Nechajte mäso v miske, prikryte fóliou a vložte do chladničky na 30 minút.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 180°C. Umiestnite stojan na strednú úroveň. Pripravte žiaruvzdornú nádobu s rozmermi 25×30 cm Mäso vyberte z marinády a vložte do vrecka na pečenie.
Krok 4
Zaistite konce rukávov špeciálnymi sponami alebo ich pevne zviažte uzlom. Vložte rukáv s rezom do formy a položte formu na mriežku. Mäso pečieme 40 minút.
Krok 5
Odstráňte formu. Do nálevu na pečenie urobte zárez a odsuňte okraje od seba, aby mäso zhnedlo. Buďte opatrní – parou z rukáva si môžete popáliť ruky.
Krok 6
Vráťte panvicu do rúry a pokračujte v pečení panenky ďalších 15-20 minút. Hotovosť skontrolujte odrezaním malého kúska mäsa. Zamerajte sa na požadovaný stupeň prepečenia. Pamätajte, že okraje mäsa sú viac vyprážané ako vnútro kusu.
Krok 7
Odstráňte rukáv s panenkou, opatrne vyberte mäso a položte ho na tanier. Nakrájame na plátky hrubé 1-1,5 cm a podávame so zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.
UŽITOČNÉ RADY
Ak používate mrazenú panenku, musíte ju správne rozmraziť. Vyberte ho z mrazničky 12 hodín pred varením a položte ho na spodnú policu chladničky. Pomalým rozmrazovaním sa kvalita mäsa nezmení a vy budete môcť pripraviť šťavnaté a jemné jedlo.
MIMOchodom
Marinádu si môžete pripraviť z prírodného jogurtu zmiešaného s horčicou, zmesou papriky a citrónovej šťavy, mäso marinovať v zmesi suchého bieleho vína, rozmarínu a cesnaku alebo zo sladkej čili omáčky, sezamového oleja a čerstvého zázvoru. V prvom prípade získa váš pokrm stredomorský akcent, v druhom dostanete večeru v štýle francúzskej kuchyne a v treťom dodáte panenke výraznú ázijskú chuť.