Hroznový džem na zimu

Hroznový džem na zimu

Hroznový džem na zimu K receptu

Takto robia hroznový džem na zimu v Azerbajdžane. Princíp prípravy sa nijako zvlášť nelíši od nášho receptu, až na to, že sa na záver pridáva ocot a ako dochucovadlo sa používa vanilín. Tento džem sa vyrába hlavne z ľahkých odrôd hrozna. Ukazuje sa krásna jantárová farba. Skvele stojí celú zimu a poteší všetkých, ktorí vo voľnom čase radi pijú sladký čaj.

zložitosť: ľahko Kalórie: 389,21 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 20 min Pridať. čas: 8 hodín Použité: 0,58 g/0,17 g/97,42VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ1 kg svetlého hrozna bez jadierok 1 kg cukru 0,5 g vanilínu 1/2 čajovej lyžičky 5 % octu (vína) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu hroznového džemu na zimu pripravte ovocie: odstráňte zrelé bobule (rovnako veľké alebo stredne veľké) z konárov a opláchnite pod tečúcou vodou.

Krok 2

Vložte bobule do hrnca a zakryte horúcou vodou na 1 minútu. Vypustite vodu, ale nevylievajte ju – je potrebná na varenie sirupu. Odmerajte 200 ml.

Krok 3

Do hrnca alebo špeciálnej misky na prípravu džemu nalejte vodu a pridajte cukor. Položte na oheň, priveďte do varu a varte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Krok 4

Sirup odstavíme z ohňa a pridáme k nemu hrozno. Nechajte pôsobiť aspoň 8 hodín.

Krok 5

Potom položte nádobu na oheň, priveďte do varu a varte 15 minút.

Krok 6

Opakujte ešte trikrát s odstupom 9-10 hodín.

Krok 7

Poslednýkrát počas varenia pridajte ocot a vanilku. Džem nalejte do sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkom a umiestnite na suché, chladné a tmavé miesto.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik