Hroznový džem so semienkami
K receptu
Hroznový džem sa dá vyrobiť aj so semienkami. Najčastejšie sa na takýto džem používajú odrody „Isabella“ a „Lydia“, ktoré majú špeciálnu arómu, ktorá sa v džeme zachováva. Šupka týchto odrôd obsahuje dostatočné množstvo pektínu, aby bol džem hustý. Dá sa uvariť v jednom kroku. A ako krásne sa ukáže – tmavo rubínová, bohatá farba!
zložitosť: ľahko Kalórie: 386,67 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 50 min Použité: 0,50 g/0,17 g/97,00VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ1 kg hrozna Isabella a Lydia 1 kg cukru 250 ml vody Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu džemu z hrozna so semenami pripravte ovocie: odstráňte bobule z konárov, roztriedte ich – odstráňte všetky pokrčené, suché a pokazené.
Krok 2
Jahody umyte v tečúcej vode a nechajte trochu vyschnúť.
Krok 3
Hrozno vložte do nádoby na varenie – hrnca alebo umývadla.
Krok 4
Sirup uvaríme – prevaríme vodu, pridáme cukor a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Krok 5
Bobule nalejte horúcim sirupom a nechajte pol hodiny.
Krok 6
Nádobu s džemom z hroznových jadier položíme na oheň a dusíme na miernom ohni, kým sirup nezhustne. Džem pravidelne premiešajte.
Krok 7
Hotový džem nalejeme do pripravených pohárov – sterilizovaných a osušte. Prikryjeme pokrievkou a uložíme na suchom, chladnom a tmavom mieste.
MIMOchodom
Ako určiť pripravenosť hroznového džemu so semenami? Aby ste to urobili, vložte tanierik do mrazničky vopred. Kvapnite sirup: kvapka by sa nemala šíriť na studenú podšálku.