Hroznový džem so semienkami

Hroznový džem so semienkami

Hroznový džem so semienkami K receptu

Hroznový džem sa dá vyrobiť aj so semienkami. Najčastejšie sa na takýto džem používajú odrody „Isabella“ a „Lydia“, ktoré majú špeciálnu arómu, ktorá sa v džeme zachováva. Šupka týchto odrôd obsahuje dostatočné množstvo pektínu, aby bol džem hustý. Dá sa uvariť v jednom kroku. A ako krásne sa ukáže – tmavo rubínová, bohatá farba!

zložitosť: ľahko Kalórie: 386,67 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 50 min Použité: 0,50 g/0,17 g/97,00VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ1 kg hrozna Isabella a Lydia 1 kg cukru 250 ml vody Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu džemu z hrozna so semenami pripravte ovocie: odstráňte bobule z konárov, roztriedte ich – odstráňte všetky pokrčené, suché a pokazené.

Krok 2

Jahody umyte v tečúcej vode a nechajte trochu vyschnúť.

Krok 3

Hrozno vložte do nádoby na varenie – hrnca alebo umývadla.

Krok 4

Sirup uvaríme – prevaríme vodu, pridáme cukor a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Krok 5

Bobule nalejte horúcim sirupom a nechajte pol hodiny.

Krok 6

Nádobu s džemom z hroznových jadier položíme na oheň a dusíme na miernom ohni, kým sirup nezhustne. Džem pravidelne premiešajte.

Krok 7

Hotový džem nalejeme do pripravených pohárov – sterilizovaných a osušte. Prikryjeme pokrievkou a uložíme na suchom, chladnom a tmavom mieste.

MIMOchodom

Ako určiť pripravenosť hroznového džemu so semenami? Aby ste to urobili, vložte tanierik do mrazničky vopred. Kvapnite sirup: kvapka by sa nemala šíriť na studenú podšálku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik