Hustá studená kyslomliečna polievka s uhorkami, bylinkami a orechmi

K receptu

Toto je polievka na báze bulharského taratoru – iba v Bulharsku používajú jogurt a my si vezmeme náš jogurt. Mimochodom, skvele poslúži aj s fermentovaným pečeným mliekom!

zložitosť: ľahko Kalórie: 283,62 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 9,18 g/20,82 g/14,42polievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 g jogurtu alebo iného fermentovaného mliečneho nápoja 400 g uhoriek 50 g lúpaných vlašských alebo lieskových orechov 1 malý zväzok zeleninovej zmesi podľa chuti: zelená cibuľa, kôpor, petržlen, koriander, estragón (30–40 g) 4–6 strúčikov cesnaku (20 – 30 g) 2 – 4 polievkové lyžice. l. olivový alebo iný nerafinovaný olej (30–60 ml) soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jemne nakrájajte zeleninu. Uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, ošúpaný cesnak na jemnom strúhadle.

Krok 2

Uhorky, bylinky a cesnak dáme do hrnca, osolíme, zalejeme studeným kyslým mliekom, dôkladne premiešame.

Krok 3

Orechy rozdrvte nožom a potom nasekajte veľmi jemne. Pridajte orechy do polievky spolu s olivovým olejom a čerstvo mletým korením.

Krok 4

Premiešame, dáme do chladničky a necháme lúhovať aspoň 1 hodinu.

UŽITOČNÉ RADY

Ak je váš jogurt veľmi hustý, môžete do polievky pridať jemne drvený ľad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik