K receptu
Toto je polievka na báze bulharského taratoru – iba v Bulharsku používajú jogurt a my si vezmeme náš jogurt. Mimochodom, skvele poslúži aj s fermentovaným pečeným mliekom!
zložitosť: ľahko Kalórie: 283,62 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 9,18 g/20,82 g/14,42polievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 g jogurtu alebo iného fermentovaného mliečneho nápoja 400 g uhoriek 50 g lúpaných vlašských alebo lieskových orechov 1 malý zväzok zeleninovej zmesi podľa chuti: zelená cibuľa, kôpor, petržlen, koriander, estragón (30–40 g) 4–6 strúčikov cesnaku (20 – 30 g) 2 – 4 polievkové lyžice. l. olivový alebo iný nerafinovaný olej (30–60 ml) soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jemne nakrájajte zeleninu. Uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle, ošúpaný cesnak na jemnom strúhadle.
Krok 2
Uhorky, bylinky a cesnak dáme do hrnca, osolíme, zalejeme studeným kyslým mliekom, dôkladne premiešame.
Krok 3
Orechy rozdrvte nožom a potom nasekajte veľmi jemne. Pridajte orechy do polievky spolu s olivovým olejom a čerstvo mletým korením.
Krok 4
Premiešame, dáme do chladničky a necháme lúhovať aspoň 1 hodinu.
UŽITOČNÉ RADY
Ak je váš jogurt veľmi hustý, môžete do polievky pridať jemne drvený ľad.