K receptu
Raita je všestranné občerstvenie. V Indii sa podáva studená a jej jedinou stálou zložkou je jogurt a všetko ostatné sa môže zmeniť. Existuje raita s reďkovkami, paradajkami, bylinkami a niekedy len s korením. Raita sa často robí pikantná – hovoria, že je to najlepší spôsob, ako sa schladiť v horúcom podnebí.
zložitosť: ľahko Kalórie: 210,20 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 7,51 g/8,13 g/25,54ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 dlhoplodé uhorky (300–400 g) 250 g hustého prírodného jogurtu 1 malý zväzok zeleniny (koriandr, petržlen, kôpor), 30 g 20 ml rastlinného oleja 1 lyžička. semená rasce 1 lyžička. horčičné semienka 0,5 lyžičky. karrisolový prášok pita placka na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete, ošúpte uhorky (alebo nechajte šupky, ak sú tenké) a nakrájajte veľmi jemne. Pomocou ťažkého noža nakrájajte zeleninu doslova na pastu (pre uľahčenie pridajte trochu soli).
Krok 2
Na malej panvici rozohrejte olej, po 10 sekundách pridajte horčičné semienka. – semená rasce. Varte ďalších 10 sekúnd. a odstráňte z tepla, rýchlo vychladnúť.
Krok 3
Jogurt, bylinky, uhorky a olej zmiešame s korením. Dochutíme soľou a kari. Dáme do chladničky na 10 minút, potom podávame s chlebom.