Jednoduchý hroznový džem

Jednoduchý hroznový džem

Jednoduchý hroznový džem K receptu

Ak chcete vyrobiť jednoduchý hroznový džem s čírym hustým sirupom, musíte ho uvariť v niekoľkých fázach. V priebehu troch dní musíte džem niekoľkokrát položiť na oheň a priviesť ho do varu. A čas sám urobí svoju prácu – sirup bude priehľadný a bude obsahovať hroznové bobule jedna k jednej. Zo zeleného hrozna vznikne svetlý džem, ružové hrozno bude mať príjemný ružový odtieň a tmavé, čierne odrody budú džem rovnako tmavý a bohatý. Ak chcete, môžete do džemu pridať tyčinku škorice, vanilku, kardamón alebo zázvor.

zložitosť: priemer Kalórie: 256,50 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 20 min Pridať. čas: 8 hodín Použité: 0,58 g/0,08 g/64,18VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ1 kg hrozna bez jadierok 200 ml vody 600 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pre jednoduchý hroznový džem blanšírujte bobule (ak má hrozno hrubú šupku). Vložte do vriacej vody na jednu minútu, potom sceďte v cedníku a potom vložte do studenej vody na 1 minútu. Ak má hrozno tenkú šupku, môžete tento bod preskočiť.

Krok 2

Nalejte vodu do hrnca alebo špeciálnej misky na džem a pridajte cukor. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 2-4 minúty. Sirup by mal byť priehľadný.

Krok 3

Vložte bobule do sirupu, priveďte do varu a varte 5 minút na strednom ohni. Hrniec odstavíme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme 8 hodín (možno aj cez noc) pri izbovej teplote.

Krok 4

Po uplynutí uvedeného času džem opäť privedieme do varu a varíme 5 minút. Prikryjeme pokrievkou a necháme rovnaký čas pôsobiť.

Krok 5

Pripravte sterilizované poháre a viečka.

Krok 6

Po tretíkrát varíme hroznový džem 10 minút. V tejto fáze môžete pridať korenie.

Krok 7

Horúci džem nalejte do pripravených pohárov a zatvorte viečkom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik