Jednoduchý rakytníkový džem

Jednoduchý rakytníkový džem

Jednoduchý rakytníkový džem K receptu

Krásny je aj jednoduchý rakytníkový džem. Celé bobule jantárových guľôčok, topiace sa v čírom sirupe. Aby si jednoduchý rakytníkový džem zachoval čo najviac nielen svoje prospešné vlastnosti a chuť, ale aj krásu, zvážte niekoľko bodov. Po prvé: bobule na džem musia byť celé a husté. Po druhé: najprv pripravte sirup a potom v ňom opatrne uvarte bobule.

zložitosť: ľahko Kalórie: 320,00 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 0,80 g/3,60 g/70,27DezertPrázdneINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍ1 kg rakytníka 1 kg cukru 150 ml vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete pripraviť jednoduchý rakytníkový džem, vytriedte bobule, opláchnite pod tečúcou vodou a osušte na uteráku. Vložte do nádoby, v ktorej budete džem variť. Nalejte vodu do hrnca, pridajte cukor, zapálte a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 10 minút.

Krok 2

Bobule rakytníka zalejte horúcim sirupom a nechajte 4-5 hodín.

Krok 3

Vložte bobule do cedníka, dajte sirup na oheň a dusíme do zhustnutia. Sirup by mal vytekať z lyžice v hrubej hrubej nite. Sirup trochu ochlaďte a znova nalejte bobule a dajte na oheň. Jednoduchý rakytníkový džem priveďte do varu na strednom ohni a varte 5 minút.

Krok 4

Hotový džem vložte do sterilných pohárov, zatvorte viečkom a nechajte vychladnúť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik