Jednoduchý rakytníkový džem
K receptu
Krásny je aj jednoduchý rakytníkový džem. Celé bobule jantárových guľôčok, topiace sa v čírom sirupe. Aby si jednoduchý rakytníkový džem zachoval čo najviac nielen svoje prospešné vlastnosti a chuť, ale aj krásu, zvážte niekoľko bodov. Po prvé: bobule na džem musia byť celé a husté. Po druhé: najprv pripravte sirup a potom v ňom opatrne uvarte bobule.
zložitosť: ľahko Kalórie: 320,00 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 0,80 g/3,60 g/70,27DezertPrázdneINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍ1 kg rakytníka 1 kg cukru 150 ml vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete pripraviť jednoduchý rakytníkový džem, vytriedte bobule, opláchnite pod tečúcou vodou a osušte na uteráku. Vložte do nádoby, v ktorej budete džem variť. Nalejte vodu do hrnca, pridajte cukor, zapálte a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 10 minút.
Krok 2
Bobule rakytníka zalejte horúcim sirupom a nechajte 4-5 hodín.
Krok 3
Vložte bobule do cedníka, dajte sirup na oheň a dusíme do zhustnutia. Sirup by mal vytekať z lyžice v hrubej hrubej nite. Sirup trochu ochlaďte a znova nalejte bobule a dajte na oheň. Jednoduchý rakytníkový džem priveďte do varu na strednom ohni a varte 5 minút.
Krok 4
Hotový džem vložte do sterilných pohárov, zatvorte viečkom a nechajte vychladnúť.