K receptu
Jemný karfiolový kastról so šťavnatými paradajkami. Môže byť pripravený pre rodinu na obed alebo večeru.
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 45 minRúraVareniePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍkarfiol 600 g paradajok 2-3 ks vajcia 4 ks mlieko 100 ml syr 150 g maslo 50 g sušený tymián 2 štipky soli mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky. Kapustu blanšírujeme 3 – 4 minúty v osolenej vode. Scedíme v cedníku, scedíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Karfiol nakrájame nadrobno.
Krok 2
Do nakrájanej kapusty pridáme vajcia, mlieko, soľ, korenie, premiešame.
Krok 3
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Do kapusty pridajte polovicu syra a premiešajte.
Krok 4
Paradajky umyte, osušte, nakrájajte na plátky.
Krok 5
Panvicu vymastíme malým množstvom studeného masla. Vložte kapustovú zmes do formy. Na vrch poukladáme paradajky a posypeme sušeným tymianom.
Krok 6
Zvyšné maslo nakrájame na kúsky a natrieme na paradajky. Vložte panvicu do rúry predhriatej na 180 stupňov na 30 minút.
Krok 7
Vyberte panvicu z rúry, posypte zvyšným syrom a vložte späť do rúry na 5 – 7 minút.
Krok 8
Odstráňte hotový kastról z panvice. Mierne vychladnúť.
Krok 9
Podávajte kastról na stôl, rozdeľte na porcie. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ku rajnici môžete podávať šalát z čerstvej zeleniny.
UŽITOČNÉ RADY
Do kastrólovej zmesi môžete pridať niekoľko jemne nasekaných byliniek: petržlen, kôpor, koriander atď.