Karfiolový kastról s paradajkami

K receptu

Jemný karfiolový kastról so šťavnatými paradajkami. Môže byť pripravený pre rodinu na obed alebo večeru.

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 45 minRúraVareniePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍkarfiol 600 g paradajok 2-3 ks vajcia 4 ks mlieko 100 ml syr 150 g maslo 50 g sušený tymián 2 štipky soli mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky. Kapustu blanšírujeme 3 – 4 minúty v osolenej vode. Scedíme v cedníku, scedíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Karfiol nakrájame nadrobno.

Krok 2

Do nakrájanej kapusty pridáme vajcia, mlieko, soľ, korenie, premiešame.

Krok 3

Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Do kapusty pridajte polovicu syra a premiešajte.

Krok 4

Paradajky umyte, osušte, nakrájajte na plátky.

Krok 5

Panvicu vymastíme malým množstvom studeného masla. Vložte kapustovú zmes do formy. Na vrch poukladáme paradajky a posypeme sušeným tymianom.

Krok 6

Zvyšné maslo nakrájame na kúsky a natrieme na paradajky. Vložte panvicu do rúry predhriatej na 180 stupňov na 30 minút.

Krok 7

Vyberte panvicu z rúry, posypte zvyšným syrom a vložte späť do rúry na 5 – 7 minút.

Krok 8

Odstráňte hotový kastról z panvice. Mierne vychladnúť.

Krok 9

Podávajte kastról na stôl, rozdeľte na porcie. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ku rajnici môžete podávať šalát z čerstvej zeleniny.

UŽITOČNÉ RADY

Do kastrólovej zmesi môžete pridať niekoľko jemne nasekaných byliniek: petržlen, kôpor, koriander atď.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik