Kebab kečup

K receptu

Kebab kečup je omáčka, bez ktorej sa jednoducho nezaobídete! Podľa zavedenej ruskej tradície k nemu jeme takmer všetko, okrem dezertov: mäso a kuracie mäso, miešané vajíčka, klobásy, zemiaky, cestoviny. Ale domáci kečup, ktorého recept nájdete nižšie, je úplne iný príbeh, rozhodne užitočnejší. Ak sú omáčky z obchodu plné všelijakých zahusťovadiel, príchutí a konzervačných látok, tak tá, ktorú si pripravíte vlastnými rukami, bude obsahovať len prírodné ingrediencie. Navyše má vynikajúcu kvalitu, pretože kečup si pripravujeme sami, čiže budú použité tie najlepšie produkty a najlepšie koreniny!

zložitosť: priemer Kalórie: 59,16 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 0,68 g/2,65 g/8,29PrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEparadajky – 700 g slivky – 300 jabĺk – 200 pohánkovej cibule – 150 g malá čili paprička – 1 ks pitná voda – 150 ml cukor – 70 g soľ – 15 rastlinný olej – 50 g jablčný ocot – 30 ml mletá škorica – 1/4 ČL mletého kardamónu – 1/4 ČL klinčekov – 2 hrášok z nového korenia – 3 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si poháre a viečka na grilovací kečup. Dôkladne ich umyte sódou bikarbónou a opláchnite. Sterilizujte nad parou alebo v mikrovlnnej rúre. Nechajte úplne vyschnúť.

Krok 2

Paradajky a slivky umyte. Ovocie vložte do panvice s vriacou vodou (jednotlivo) na 1 minútu. Potom preložíme do cedníka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme šupku. Zo sliviek tiež odstráňte semená.

Krok 3

Jablká na kečup umyjeme, nakrájame na štvrtiny a zbavíme jadrovníkov a jadierok. Vyčistite dužinu. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Z čili papričiek odstráňte semienka. Dužinu nasekáme nadrobno.

Krok 4

Nalejte pitnú vodu do panvice s hrubým dnom. Umiestnite všetku pripravenú zeleninu a ovocie na kečup. Dajte na stredný oheň a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte na miernom ohni 1 hodinu, prikryte pokrievkou. Občas premiešame.

Krok 5

Odstráňte panvicu z ohňa. Obsah rozmixujte mixérom. Dá sa pretrieť cez jemné sitko. Pridajte cukor, soľ, rastlinný olej, ocot, mletú škoricu a kardamón. Zabaľte klinčeky a nové korenie do malého kúska gázy (budú musieť neskôr odstrániť).

Krok 6

Zmes varíme na miernom ohni za stáleho miešania 10 minút. Odstráňte gázové vrecko. Udržujte na ohni 3 minúty, potom nalejte kečup do pohárov a zrolujte viečka. Vyklopte na utierku a nechajte vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pre väčšiu spoľahlivosť je lepšie skladovať domáci kebabový kečup v chladničke alebo inom podobnom mieste s teplotou nepresahujúcou 10 °C.

MIMOchodom

Medzi prísadami kebabového kečupu patria jablká, ktoré dodávajú omáčkam vynikajúce ovocné tóny. Ak je to žiaduce, tieto plody môžu byť nahradené dobrými zrelými slivkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik