Kharcho polievka s vlašskými orechmi

K receptu

Kharcho polievka s vlašskými orechmi je husté a uspokojivé jedlo gruzínskej kuchyne. Bohatý hovädzí vývar sa ochutí ryžou, omáčkou tkemali a orechmi a potom sa polievka v miske posype jemne nasekanými bylinkami. Vďaka tomu, že sa do kharcho pridáva cesnak a korenie, je pikantné, pikantné a aromatické – presne to, čo by mala byť skutočná chuť kaukazskej kuchyne. Je ťažké si predstaviť polievku, ktorá by vás mohla lepšie zahriať v chlade – po tanieri ohnivého kharcho jednoducho zabudnete, že vonku mrzne! Aby sme nevybočili z kánonu, pridajte do polievky slnečnicový chmeľ, imeretský šafran a feferónku, vezmite malú krátkozrnnú ryžu a zrelé paradajky. Pripravte si kharcho polievku podľa nášho receptu krok za krokom a zažeňte mráz a zimné blues!

zložitosť: priemer Kalórie: 664,23 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 20 min Použité: 29,57 g/37,69 g/36,99Vareniegruzínska kuchyňavečerapolievkaVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍHovädzie mäso na kostiach 1 kgVlašské orechy 100 gParadajky 4 ks.Cibuľa 2 ks.Krátkozrnná ryža 2 polievkové lyžice.Cesnak 3 klinčekyRastlinný olej 3 polievkové lyžice.Tkemali omáčka 2 polievkové lyžice.Cilantro 3 pobočkyPetržlen 3 pobočkyFialová bazalka 3 pobočkyBobkový list 2 ks.Imeretian šafran 1 lyžičkaKhmeli-suneli 1 lyžičkaMletý koriander 1 lyžičkaHorúca červená paprika 0,25 lyžičkySoľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Krok 1

Vložte hovädzie mäso do veľkého hrnca a pridajte 2,5 litra studenej vody. Priveďte do varu na silnom ohni, odokryté. Znížte teplo na minimum. Prípadnú penu z vývaru opatrne zbavte. Penu je vhodné odstrániť pomocou štrbinovej lyžice alebo malého sitka.

Krok 2

Krok 2

Do panvice pridáme celú cibuľu a bobkový list, osolíme, prikryjeme a vývar varíme 1 hodinu. Nedovoľte rýchlemu varu, povrch vývaru by mal zostať takmer nehybný.

Krok 3

Krok 3

Odstráňte lístky koriandra, petržlenu a fialovej bazalky zo stoniek. Do panvice vložíme stonky – dodajú vývaru svoju arómu. Listy jemne nakrájajte a odložte až do podávania.

Krok 4

Krok 4

Skombinujte slnečnicový chmeľ, imeretský šafran, ostré a čierne korenie a koriander. Vložte vlašské orechy a cesnak do pohára mixéra. Pridajte zmes korenia a pulz.

Krok 5

Krok 5

Pripravte si zeleninu. Zvyšnú cibuľu nakrájame na malé kocky. Cesnak nasekáme nahrubo. Na paradajkách urobte rez v tvare kríža a vložte do vriacej vody. Po 1-2 minútach zalejeme paradajky studenou vodou a opatrne odstránime tenkú šupku. Dužinu nakrájajte na malé kocky.

Krok 6

Krok 6

Zahrejte rastlinný olej vo veľkej panvici a smažte cibuľu, až kým nebude jemne zlatá, 3 minúty. Pridajte orechovú zmes a za častého miešania vareškou varte ďalšie 2 minúty. Pridáme nakrájané paradajky a dusíme ďalších 5 minút.

Krok 7

Krok 7

Pokračujte vo varení vývaru, kým sa hovädzie mäso nebude dať ľahko prepichnúť nožom alebo vidličkou. Vyberte mäso z vývaru, mierne vychladnite a nakrájajte na malé kúsky. Vývar precedíme do čistého hrnca. Zlikvidujte cibuľu, bobkový list a stonky byliniek.

Krok 8

Krok 8

Priveďte vývar do varu. Pridajte umytú ryžu, nakrájané hovädzie a orechovú zmes z panvice. Polievku varte na miernom ohni 12-15 minút. Ak ryža ešte nie je hotová, pokračujte

Krok 9

Krok 9

Polievku nalejte do hlbokých misiek. Posypeme pripravenou bylinkovou zmesou, dochutíme čiernym korením a ihneď podávame. Samostatne podávajte pita chlieb alebo kukuričné ​​tortilly.

UŽITOČNÉ RADY

Vývar pre kharcho si môžete pripraviť z hovädzej hrude, krku, rebier, lopatky alebo stehna. Môžete si pripraviť lahodný vývar z chudého jahňacieho a dokonca aj kuracieho mäsa. Použitie týchto druhov mäsa sa nepovažuje za autentické, ale výsledok vás určite nepoteší!

MIMOchodom

V zime je ťažké nájsť skutočne voňavé a zrelé paradajky – na pultoch obchodov s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíte iba nevýrazné skleníkové plody. V tomto prípade pridajte do polievky kvalitné prírodné pyré alebo nakrájané paradajky z konzervy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik