K receptu
Tajomstvom tohto šalátu je chrumkavosť. Nie, sú tu dve tajomstvá, druhé je v žiarivom slano-korenistom a zároveň sladkokyslom dresingu. A je to tiež mimoriadne užitočné, pretože, ako viete, klíčky obsahujú najviac živých a aktívnych vitamínov!
zložitosť: ľahko Kalórie: 150,28 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 3,18 g/10,55 g/8,23ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g klíčkov (zlatá fazuľa, alebo slnečnica, alebo lucerna, alebo zelený hrášok, alebo rôzne) 4 stredné uhorky (300 g) 1 stredný citrón (100 g) 15–20 g nepražených sezamových semienok 1–2 ČL. tekutý med (7-15 g) 2 polievkové lyžice. l. tmavý sezamový olej (30 ml) 2 polievkové lyžice. l. sójová omáčka {30 ml) pálivá červená paprika vločky soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu dresingu odstráňte kôru z citróna a odrežte ho spolu s bielou časťou, aby bola viditeľná dužina. Nakrájajte filé na plátky medzi filmami a vložte do mixéra.
Krok 2
K citrónu pridajte med podľa chuti, sójovú omáčku, sezamový olej a pár štipiek čili vločiek. Šľaháme do hladka.
Krok 3
Uhorky nakrájame na tenké prúžky a trochu posolíme. Zmiešajte uhorky a všetky klíčky. Prelejeme dresingom a dôkladne premiešame.
Krok 4
Pri podávaní opečte sezamové semienka na suchej panvici bez oleja na strednom ohni, asi 1,5 minúty.
Krok 5
Šalát posypte sezamovými semienkami, premiešajte a ihneď podávajte.