Klíčkový šalát s uhorkami a citrónovo-sezamovým dresingom

K receptu

Tajomstvom tohto šalátu je chrumkavosť. Nie, sú tu dve tajomstvá, druhé je v žiarivom slano-korenistom a zároveň sladkokyslom dresingu. A je to tiež mimoriadne užitočné, pretože, ako viete, klíčky obsahujú najviac živých a aktívnych vitamínov!

zložitosť: ľahko Kalórie: 150,28 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 3,18 g/10,55 g/8,23ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g klíčkov (zlatá fazuľa, alebo slnečnica, alebo lucerna, alebo zelený hrášok, alebo rôzne) 4 stredné uhorky (300 g) 1 stredný citrón (100 g) 15–20 g nepražených sezamových semienok 1–2 ČL. tekutý med (7-15 g) 2 polievkové lyžice. l. tmavý sezamový olej (30 ml) 2 polievkové lyžice. l. sójová omáčka {30 ml) pálivá červená paprika vločky soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu dresingu odstráňte kôru z citróna a odrežte ho spolu s bielou časťou, aby bola viditeľná dužina. Nakrájajte filé na plátky medzi filmami a vložte do mixéra.

Krok 2

K citrónu pridajte med podľa chuti, sójovú omáčku, sezamový olej a pár štipiek čili vločiek. Šľaháme do hladka.

Krok 3

Uhorky nakrájame na tenké prúžky a trochu posolíme. Zmiešajte uhorky a všetky klíčky. Prelejeme dresingom a dôkladne premiešame.

Krok 4

Pri podávaní opečte sezamové semienka na suchej panvici bez oleja na strednom ohni, asi 1,5 minúty.

Krok 5

Šalát posypte sezamovými semienkami, premiešajte a ihneď podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik