Koláč z kuracích pečienok

K receptu

Koláč z kuracích pečienok podľa klasického receptu je návnada. Vyzerá ako obyčajný koláč, no v skutočnosti je to studené predjedlo! Hlavnou zložkou koláčov je kuracia pečeň a vrství sa do nich šťavnatá plnka z mrkvy, cukety, cibule a petržlenu zmiešaná s majonézou. Toto jedlo určite urobí najpriaznivejší dojem na vašich hostí, takže si ho môžete bezpečne pripraviť na Nový rok alebo narodeniny – na tie sviatky, keď premýšľame o menu s osobitnou starostlivosťou. Pečeňovka sa podáva na začiatku hodovania ako originálne predjedlo a pripravuje sa vopred, zvyčajne v predvečer sviatku – počas tejto doby stihne koláč zhustnúť a ustáliť sa. Pečeňový koláč ozdobte bylinkami, kolieskami červenej cibule, hoblinami tvrdého syra, olivami, cherry paradajkami alebo plátkami uhoriek a nakrájajte na porcie na stôl.

zložitosť: priemer Kalórie: 325,25 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 3 hodiny 15 minút Použité: 14,34 g/23,55 g/12,91Praženieruská kuchyňaHlavný chodPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍNa koláčiky:Kuracia pečeň 500 gVajcia 2 ks.Múka 70 gkyslá smotana 2 polievkové lyžice.Cesnak 2 klinčekyPetržlen 2 pobočkyRafinovaný rastlinný olej 3 polievkové lyžice.Mleté čierne korenie Soľ Pre vrstvu:Cuketa 200 gMrkva 3 ks.Cibuľa 2 ks.Cesnak 2 klinčekyTvarohový syr 200 gRafinovaný rastlinný olej 3 polievkové lyžice.Citrónová šťava 2 polievkové lyžice.Sušený tymián 1 lyžičkaPetržlen 2 pobočkyMleté čierne korenie Soľ Na ozdobu:Majonéza 5 polievkových lyžíc.Cherry paradajky 6 ks.Olivový 6 ks.Červená cibuľa 1 kusPetržlen 4 pobočky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pečeň zbavte kúskov tuku, vložte do cedníka a umyte studenou vodou. Nechajte tekutinu odtiecť a vložte pečeň do misy. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.

Krok 2

Múku preosejeme cez jemné sito. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Do misky s pečeňou nalejeme múčnu zmes, pridáme vajce, kyslú smotanu a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Zmes premiešajte mixérom a nechajte 5 minút pôsobiť.

Krok 3

Zohrejte panvicu s priemerom 22-24 cm na stredne vysokú teplotu. Nalejte ½ polievkovej lyžice. l. rastlinný olej a položte časť pečeňového cesta na palacinku s hrúbkou 5 mm. Zarovnajte stierkou a smažte 1,5-2 minúty. Otočte na druhú stranu a varte ďalšiu 1 minútu.

Krok 4

Hotový pečeňový koláč položte na dosku alebo tanier, na panvicu pridajte trochu rastlinného oleja a znova položte časť cesta. Pokračujte v pečení koláčov, kým nie je cesto hotové. Koláčiky nechajte vychladnúť.

Krok 5

Zeleninu na plnenie ošúpeme. Mrkvu a cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakrájajte cesnak. Cibuľu nakrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.

Krok 6

V hlbokej panvici zohrejte 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej. Pridajte cibuľu a varte, kým nebude priehľadná, 3 minúty. Pridáme cesnak, nastrúhanú mrkvu a cuketu. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian, pridáme citrónovú šťavu a za častého miešania opekáme 8-10 minút.

Krok 7

Zeleninu preložíme do misky, pridáme petržlenovú vňať a smotanový syr. Zmes premiešajte vareškou alebo vidličkou, v prípade potreby pridajte soľ alebo korenie. V prípade potreby môžeme náplň dochutiť paprikou alebo kari.

Krok 8

Položte jednu kôru z cesta na sušienky na veľký servírovací tanier. Natrieme naň časť plnky a prikryjeme ďalšou vrstvou. Pokračujte, kým nezmizne kôrka a náplň. Vrchná vrstva by mala byť koláč. Tortu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Krok 9

Pripravte prvky dekorácie torty. Cherry paradajky nakrájame na kolieska, olivy na kolieska. Odstráňte stonky a nakrájajte listy petržlenu. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky.

Krok 10

Pečeňový koláč natrieme na vrch a boky tenkou vrstvou majonézy. Boky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vrch torty ozdobíme petržlenovou vňaťou, kolieskami cibule, olivami a cherry paradajkami. Do podávania koláč uchovávajte v chladničke.

UŽITOČNÉ RADY

Koláče na pečeňový koláč je možné pripraviť nielen z kuracieho pečene. Môžete použiť morčacie alebo králičie, teľacie alebo hovädzie pečeň. Pečeň odporúčame pred varením namočiť na cca 30-40 minút do mlieka – zjemní sa tým jej chuť.

MIMOchodom

Sada zeleniny na vrstvenie torty môže byť rôzna a zelenina nemusí byť nutne tepelne upravená. Skúste pripraviť koláč s vrstvou strúhanej uhorky zmiešanej s roztlačeným syrom alebo fetou, hustým gréckym jogurtom, strúčikmi cesnaku prelisovanými cez lis a nasekanou čerstvou mätou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik