Lavash roll s krabovými tyčinkami, vajcom a uhorkou

K receptu

Lavash roll s krabími tyčinkami, vajcom a uhorkou je práve to predjedlo, ktoré vás udrží v dobrej nálade a priateľskosti v prípade návštevy tých „nečakaných hostí“. Čo tým myslíme? Že úplná príprava takejto rolády vrátane chladenia zaberie asi 30 minút. Pozor na ruky! Uvarenie vajíčok natvrdo bude trvať 10 minút. Kým sa varia a chladia pod tečúcou vodou, môžete pokojne nakrájať uhorky, krabie tyčinky a bazalku. Potom už zostáva len nastrúhať vajíčka, spojiť ich so zvyškom ingrediencií a majonézou, potom ich zabaliť do plátu pita chleba a až do podávania vložiť do chladničky. Podrobný recept nechávame nižšie a dúfame, že si ho určite uložíte a otestujete v praxi, keď bude príležitosť.

zložitosť: ľahko Kalórie: 274,53 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 10,54 g/11,27 g/31,39Varenieruská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstveniePiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEtenký pita chlieb – 1 list krabie tyčinky – 200 vajec – 2 ks čerstvé uhorky – 2 ks majonéza – 100 g bazalka – 2 vetvičky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vajcia uvaríme na rolkovú plnku (10 minút). Ochlaďte v studenej vode, ošúpte a nastrúhajte na strednom strúhadle. Krabie tyčinky nasekáme nadrobno. Nasekajte listy bazalky. Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, pridajte majonézu a premiešajte.

Krok 2

Na pracovnú plochu rozložte plát pita chleba a rovnomerne rozložte náplň. Pomocou noža nakrájajte uhorky na tenké pásiky a poukladajte navrch.

Krok 3

Zvinieme do pevnej rolky, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do chladničky. Odstráňte fóliu, nakrájajte rolku na kúsky široké 2-3 cm a položte na servírovací tanier.

UŽITOČNÉ RADY

Na prípravu rolkovej náplne je lepšie pripraviť si domácu majonézu. Do pohára ponorného mixéra rozbijeme 3 prepeličie vajcia, pridáme ½ lyžičky. horčica, 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava, ½ lyžičky. med a štipku soli a zalejeme 120 ml olivového oleja. Spustite mixér na dno pohára a začnite miešať majonézu. Hmota okamžite začne hustnúť. Majonézu šľaháme 1 minútu.

MIMOchodom

Aby sa takáto roláda nerozmočila pri dlhšom skladovaní v chladničke, pred distribúciou plniacich ingrediencií zmiešaných s majonézou vyložte pita chlieb hrubými listami ľubovoľného šalátu podľa chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik