Lesnaya Polyana šalát s medovými hubami a kuracím mäsom

K receptu

Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom je jedným z tých domácich šalátov, ktoré zo sviatočného stola zmiznú medzi prvými. Čo nie je vôbec prekvapujúce: jedlo vyzerá veľmi atraktívne a dokonca roztomilé. Takže tento šalát jednoducho nemá šancu zostať na stole bez povšimnutia. Jeho chuť je celkom tradičná, preto ho má veľa ľudí rád: obsahuje varené kuracie mäso, vajcia, čerstvé a nakladané uhorky a syr. Suroviny ochutíme majonézovou omáčkou, vďaka ktorej bude jedlo obzvlášť jemné. Recept na prípravu šalátu krok za krokom nájdete nižšie.

zložitosť: priemer Kalórie: 265,79 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 30 min Použité: 21,22 g/18,14 g/9,44VečeraVečeraŠalátKeď prídu hostiaNový rokINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍnakladané medové huby 200 gkuracie filé 400 gzemiak 250 gčerstvé uhorky 100 gkyslé uhorky 100 gtvrdý syr 150 gvajcia 3 ks.majonéza 200 gkyslá smotana 15% tuku 50 gpetržlen 3 pobočkysoľ mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky dôkladne umyjeme kefou a bez šúpania uvaríme v šupke do mäkka 20-25 minút. Dávajte pozor, aby ste zemiaky neprevarili. Necháme úplne vychladnúť. Vajcia uvaríme na tvrdo a ochladíme pod tečúcou vodou.

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

Krok 2

Kuracie filé vložíme do vriacej osolenej vody. Opäť priveďte do varu a zbavte peny. Pridajte trochu soli. Varte na miernom ohni 15 minút. Potom stiahneme z ohňa, prikryjeme a necháme vo vývare úplne vychladnúť.

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

Krok 3

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nakladané a čerstvé uhorky nakrájame na tenké prúžky, kuracie mäso na tenké plátky, ošúpané vajcia na malé kocky. Nakrájajte zeleň. Syr nastrúhame na strednom alebo hrubom strúhadle.

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

Krok 4

Pripravte dresing na šalát. Zmiešajte majonézu v malej miske s kyslou smotanou. Pridajte trochu soli a korenia. Vložte do piestovacieho vrecka s malým otvorom.

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

Krok 5

Vložte huby do cedníka, aby scedila marinádu. Zostavte šalát. Vezmite veľký plochý tanier. Nastrúhané zemiaky položte do rovnomernej vrstvy. Naneste omáčku z vrecka na sieťku. Zarovnajte lyžičkou alebo špachtľou. z cukrárskeho vrecka

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

Krok 6

Navrstvíme kyslé uhorky a kuracie mäso. Zakryjeme sieťkou omáčky a uhladíme. Potom navrstvite vajíčka a čerstvé uhorky. Opäť navrstvíme omáčku.

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

Krok 7

Posypeme strúhaným syrom. Zakryte vrch a boky šalátu zvyšnou majonézovou omáčkou. Na vrch poukladáme nakladané huby. Boky šalátu obložte nasekanými bylinkami, aby ste vytvorili „priepust“. Šalát dáme na 30 minút do chladničky, aby suroviny nasiakli do omáčky.

Šalát
Šalát „Forest Glade“ s medovými hubami a kuracím mäsom ()

MIMOchodom

Aby šalát vyzeral obzvlášť atraktívne, vyberte nakladané medové huby, ktoré majú približne rovnakú dĺžku nôh a šírku klobúkov. A, samozrejme, ideálne bude, ak budú huby domáce.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kurča na šalát nemôžete uvariť, ale upiecť ho vo fólii, posypané napríklad sušeným cesnakom a akýmikoľvek bylinkami (20–25 minút). V tomto prípade bude mať filé bohatšiu chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik