K receptu
Možno ste ešte nikdy nevarili kebab z makrely, ale ak to urobíte raz, budete milo prekvapení jeho vynikajúcou chuťou a príjemnou hustou textúrou. Aj keď, ak o tom premýšľate, výber takýchto rýb na vyprážanie na otvorenom ohni je celkom zrejmý: je mastný a jemný. Je pravda, že niektorí ľudia nemajú radi príliš bohatú vôňu makrely, ale tento problém sa dá ľahko prekonať dlhým marinovaním s citrónovou šťavou, cibuľou a cesnakom. Potom už len stačí navliecť kúsky ryby na špízy a opekať ich na grile, kým sa úplne neupečú (spoiler: zaberie to niečo vyše päť minút!).
zložitosť: ľahko Kalórie: 474,66 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 48 h Použité: 28,33 g/36,42 g/8,12PraženieMorenieChladenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIEMakrela 900 gCherry paradajky 400 gCibuľa 3 ks.Cesnak 3 klinčekyŠťava z 1 citróna Rastlinný olej 100 mlKorenie na ryby Cukor 1 lyžičkaSoľ 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie. Najprv pripravte marinádu na kebab z makrely. Za týmto účelom olúpte cibuľu a nakrájajte na krúžky. Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na plátky.
Krok 2
Umyte a nakrájajte makrelu: odrežte chvost, plutvy a hlavu. Odstráňte chrbtovú kosť a kosti, ako aj vnútornosti. Rybie mäso dôkladne opláchnite a dôkladne osušte.
Krok 3
Vložte cibuľu do veľkej misky na marinovanie makrel. Rybu nakrájajte na hrubé kúsky a položte navrch kožou nadol. Posypeme soľou, cukrom a korením na ryby (podľa chuti).
Krok 4
Na každý kúsok makrely položte plátky cesnaku, posypte citrónovou šťavou a rastlinným olejom. Vrch misky s makrelou v marináde zakryte potravinovou fóliou. Vložte do chladničky na pol hodiny.
Krok 5
Zapáľte uhlíky v grile a nechajte ich dobre rozhorieť, kým sa na povrchu neobjaví biely popol. Kúsky makrely osušte papierovými utierkami a navlečte ich na špajle, striedavo s cherry paradajkami a kolieskami cibule.
Krok 6
Kebab z makrely grilujeme na grile na spálenom uhlí asi sedem minút. Počas tejto doby by sa mali špajle niekoľkokrát obrátiť. Kebab ihneď podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Ak sa chystáte variť špízy z mrazenej makrely, nechajte ju pomaly rozmraziť – najlepšie v chladničke. V tomto prípade si ryba zachová svoju šťavnatosť a po vyprážaní bude veľmi jemná.
MIMOchodom
Kebab z makrely sa môže podávať s čerstvými bylinkami alebo so zemiakmi pečenými priamo v horúcom uhlí (každá hľuza by mala byť vopred zabalená do fólie).