Makrela kebab

K receptu

Možno ste ešte nikdy nevarili kebab z makrely, ale ak to urobíte raz, budete milo prekvapení jeho vynikajúcou chuťou a príjemnou hustou textúrou. Aj keď, ak o tom premýšľate, výber takýchto rýb na vyprážanie na otvorenom ohni je celkom zrejmý: je mastný a jemný. Je pravda, že niektorí ľudia nemajú radi príliš bohatú vôňu makrely, ale tento problém sa dá ľahko prekonať dlhým marinovaním s citrónovou šťavou, cibuľou a cesnakom. Potom už len stačí navliecť kúsky ryby na špízy a opekať ich na grile, kým sa úplne neupečú (spoiler: zaberie to niečo vyše päť minút!).

zložitosť: ľahko Kalórie: 474,66 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Pridať. čas: 48 h Použité: 28,33 g/36,42 g/8,12PraženieMorenieChladenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIEMakrela 900 gCherry paradajky 400 gCibuľa 3 ks.Cesnak 3 klinčekyŠťava z 1 citróna Rastlinný olej 100 mlKorenie na ryby Cukor 1 lyžičkaSoľ 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Najprv pripravte marinádu na kebab z makrely. Za týmto účelom olúpte cibuľu a nakrájajte na krúžky. Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na plátky.

Krok 2

Umyte a nakrájajte makrelu: odrežte chvost, plutvy a hlavu. Odstráňte chrbtovú kosť a kosti, ako aj vnútornosti. Rybie mäso dôkladne opláchnite a dôkladne osušte.

Krok 3

Vložte cibuľu do veľkej misky na marinovanie makrel. Rybu nakrájajte na hrubé kúsky a položte navrch kožou nadol. Posypeme soľou, cukrom a korením na ryby (podľa chuti).

Krok 4

Na každý kúsok makrely položte plátky cesnaku, posypte citrónovou šťavou a rastlinným olejom. Vrch misky s makrelou v marináde zakryte potravinovou fóliou. Vložte do chladničky na pol hodiny.

Krok 5

Zapáľte uhlíky v grile a nechajte ich dobre rozhorieť, kým sa na povrchu neobjaví biely popol. Kúsky makrely osušte papierovými utierkami a navlečte ich na špajle, striedavo s cherry paradajkami a kolieskami cibule.

Krok 6

Kebab z makrely grilujeme na grile na spálenom uhlí asi sedem minút. Počas tejto doby by sa mali špajle niekoľkokrát obrátiť. Kebab ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Ak sa chystáte variť špízy z mrazenej makrely, nechajte ju pomaly rozmraziť – najlepšie v chladničke. V tomto prípade si ryba zachová svoju šťavnatosť a po vyprážaní bude veľmi jemná.

MIMOchodom

Kebab z makrely sa môže podávať s čerstvými bylinkami alebo so zemiakmi pečenými priamo v horúcom uhlí (každá hľuza by mala byť vopred zabalená do fólie).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik