K receptu
Paprika s tvarohovým pyré s karfiolom, uhorkou a kuracím mäsom je jednoduchý a ľahký recept na vyváženú maškrtu, ktorú si skvele pripravíte s deťmi. Nechýba zdravá čerstvá zelenina, vápnik z tvarohu a nízkotučné, ľahko stráviteľné kuracie bielkoviny. Ak však vaše dieťa nie je veľkým fanúšikom karfiolu, mali by ste si plnkovú zmes pripraviť sami a ponúknuť dieťaťu, aby pripravenou zmesou naplnilo polovičky sladkej papriky. Mimochodom, ak zmes preložíte do cukrárskeho vrecka, bude to pre deti ešte zaujímavejšie a strata plnky bude pravdepodobne oveľa menšia. Ak si uhorku a kuracie mäso nakrájate na malé kocky, môžete ich dokonca rozmixovať na pyré z tvarohu a kapusty a paprikové lodičky obložiť obľúbenými bylinkami alebo čerstvo mletým čiernym korením.
zložitosť: ľahko Kalórie: 232,66 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 34,10 g/4,22 g/11,43Hlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 sladké papriky 4 ružičky karfiolu 1 uhorka 120 g tvarohu 200 g vareného alebo pečeného kuracieho filé 2–3 vetvičky petržlenovej vňate soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Karfiol vložte do malého hrnca, pridajte 200 ml vriacej vody a varte na stredne vysokej teplote 5 minút. Vypustite vývar a vložte kapustu do pohára mixéra. Pridáme tvaroh, petržlenovú vňať, soľ a korenie a rozdrvíme na hladké pyré.
Krok 2
Paprikové struky rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte stopku, semená a blany. Uhorku nakrájame na tenké plátky. Kuracie filé nakrájame na plátky.
Krok 3
Naplňte polovice papriky tvarohovou zmesou. Do každého pridajte 3-4 hrnčeky uhorky a plátky kuracieho mäsa.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 5,42 g (8,60 % DV)
• tuky 0,97 g (1,39 %)
• sacharidy 4,81 g (1,58 %)
• 46,09 kcal (2,91 %)
• sodík 257,91 mg (36,84 %)
• celkový cukor 2,23 g (7,43 %)
• EFA 0,38 g (1,65 %)
• vláknina 1,77 g (8,85 %)