K receptu
Táto talianska polievka osloví tých, ktorí milujú Caprese – predjedlo s paradajkami, mozzarellou a bazalkou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minBlenderRúraVareniePečenietalianska kuchyňavečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg krémových paradajok 300 g mozzarelly 6 strúčikov cesnaku 2 vetvičky bazalky 8 plátkov šťava z bieleho chleba, podľa potreby extra panenský olivový olej sušené oregano mletá sladká paprika soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na pečenie vysteľte pergamenom. Paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a poukladáme na pripravený plech. Medzi plátky položíme celé olúpané strúčiky cesnaku.
Krok 2
Osolíme, okoreníme, jemne posypeme paprikou a oreganom. Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 45 minút.
Krok 3
Chlieb potrieme olivovým olejom, osolíme a posypeme oreganom. Pečieme na mriežke do chrumkava, asi 8 minút.
Krok 4
200 g mozzarelly nahrubo nasekáme. Opečené paradajky a cesnak spolu so šťavou vložte do hrnca alebo misky, pridajte nakrájanú mozzarellu a lístky bazalky. Ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. Ak je pretlak príliš hustý, pridajte zohriatu paradajkovú šťavu.
Krok 5
Zvyšnú mozzarellu nakrájame na úhľadné malé kocky. Nalejte polievku do misiek a do každej misky vložte kocky mozzarelly a crostini. Dochutíme korením, pokvapkáme olivovým olejom a ihneď podávame.