Paradajková polievka s mozzarellou a crostini zo Sorrenta

K receptu

Táto talianska polievka osloví tých, ktorí milujú Caprese – predjedlo s paradajkami, mozzarellou a bazalkou.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minBlenderRúraVareniePečenietalianska kuchyňavečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg krémových paradajok 300 g mozzarelly 6 strúčikov cesnaku 2 vetvičky bazalky 8 plátkov šťava z bieleho chleba, podľa potreby extra panenský olivový olej sušené oregano mletá sladká paprika soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na pečenie vysteľte pergamenom. Paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a poukladáme na pripravený plech. Medzi plátky položíme celé olúpané strúčiky cesnaku.

Krok 2

Osolíme, okoreníme, jemne posypeme paprikou a oreganom. Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 45 minút.

Krok 3

Chlieb potrieme olivovým olejom, osolíme a posypeme oreganom. Pečieme na mriežke do chrumkava, asi 8 minút.

Krok 4

200 g mozzarelly nahrubo nasekáme. Opečené paradajky a cesnak spolu so šťavou vložte do hrnca alebo misky, pridajte nakrájanú mozzarellu a lístky bazalky. Ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. Ak je pretlak príliš hustý, pridajte zohriatu paradajkovú šťavu.

Krok 5

Zvyšnú mozzarellu nakrájame na úhľadné malé kocky. Nalejte polievku do misiek a do každej misky vložte kocky mozzarelly a crostini. Dochutíme korením, pokvapkáme olivovým olejom a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik