K receptu
Chcete sa naučiť variť paradajkovú polievku s mušľami? Potom si vezmite náš podrobný recept na toto jedlo! Proces nie je príliš komplikovaný a výsledok aspoň nesklame (ak, samozrejme, máte radi morské plody). A čo je tiež dôležité, polievka je veľmi uspokojivá, napriek tomu, že je varená vo vode a nie vo vývare. Tento efekt sa dosahuje vďaka ryži v kompozícii a hustej štruktúre misky. Cesnak a bazalka, ktoré sa pridávajú v záverečnej fáze prípravy polievky, jej dodávajú pikantnú a sviežu vôňu. Vo všeobecnosti to bude zaujímavé!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 5 minVareniepolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEOčistené mušle 200 gRyža 100 gParadajka 4 ks.Cibuľa 1 kusMrkva 1 kusCesnak 2 klinčekyBazalka 50 gSuché biele víno 100 mlRastlinný olej 4 polievkové lyžice.Cukor 0,5 lyžičkySoľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na polievku. Cibuľu a mrkvu ošúpeme, nakrájame najemno a orestujeme na 2 polievkové lyžice. l. oleja (7 minút). Paradajky oparte vriacou vodou, potom ich ponorte do ľadovej vody a odstráňte šupku. Bazalku umyte, osušte a odstráňte listy z konárov.
Krok 2
Dve paradajky a polovicu lístkov bazalky nakrájame nadrobno. Pridajte k cibuli a mrkve. Smažte za občasného miešania (6 minút). Odstráňte z tepla a rozmixujte v mixéri.
Krok 3
Nalejte paradajkový pretlak do panvice. Zalejte 500 ml pitnej vody a priveďte do varu, pridajte soľ. Znížte teplotu, panvicu prikryte pokrievkou a na miernom ohni varte 10 minút.
Krok 4
Zohrejte zvyšný rastlinný olej na panvici a opečte na ňom ryžu (3 minúty). Pridajte víno a cukor. Odkryté dusíme 5 minút. Pridajte ryžu do hrnca s polievkou. Varte 10 minút.
Krok 5
Zo zvyšných paradajok odstráňte semená. Dužinu nakrájajte na tenké prúžky. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zvyšné lístky bazalky nakrájajte na tenké pásiky.
Krok 6
Do takmer hotovej polievky pridáme mušle, paradajky, cesnak a bazalku. Na strednom ohni priveďte do varu. Varte 10 minút. Nalejte do servírovacích misiek a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu polievky sú vhodné mrazené aj konzervované mušle. V druhom prípade by sa morské plody mali najskôr umiestniť na sito, aby marináda mohla odtiecť.
MIMOchodom
Paradajkovú polievku s mušľami môžeme podávať s chrumkavými sušienkami vyrobenými z pšeničného chleba (najlepšie, samozrejme, domáceho chleba): bude to chutnejšie a ešte uspokojivejšie.