K receptu
Toto nezvyčajné paradajkové fondue môžeme podávať nielen s chlebom a šampiňónmi, ale napríklad aj s tofu syrom alebo pečenými mini zemiakmi – pre spestrenie. Pečené zemiaky v malom množstve vám vôbec neuškodia.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 20 minútBlenderRúravečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,5 litra nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 2 veľké červené papriky 2 veľké cibule 4–5 strúčikov cesnaku 1 vetvička rozmarínu a kôra z polovice citróna 200 ml jablkovej šťavy 100 ml olivového oleja 2 polievkové lyžice. l. pohánkový med 1 polievková lyžica. l. mletá sladká paprika, zmes čerstvo mletého koreniaNa odoslanie:1 pšeničná a 1 ražná bageta 400 g veľmi čerstvých bielych húb 1 stredná hlavička karfiolu 3-4 strúčiky cesnaku 3-4 vetvičky petržlenu 150 ml olivového oleja citrónová šťava Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nalejte olivový olej na panvicu s hrubým dnom, pridajte cibuľu, soľ a položte na strednú teplotu. Varte za stáleho miešania 5 minút.
Krok 2
Pridajte papriku, cesnak a vetvičku rozmarínu a varte 5-7 minút. Potom pridáme papriku, paradajky so šťavou, jablkovú šťavu, citrónovú šťavu a kôru, med, soľ a korenie. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum. Obsah panvice zakryte kruhom vyrezaným z pergamenu a varte za stáleho miešania a nenechajte ho horieť 2 hodiny. Odstráňte pergamen a rozmarín.
Krok 3
Na servírovanie rozdrvte a olúpte cesnak, nasekajte spolu s petržlenovou vňaťou a rozmixujte v mixéri s olivovým olejom a soľou do hladka. Obe bagety nakrájame na plátky, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry na 150°C na 5 minút. Karfiol rozoberieme na ružičky a surový alebo dáme piecť do rúry na 15–20 minút, potom tiež pokvapkáme olejom. Šampiňóny nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónom a necháme surové. Pripravené produkty položte na misku a podávajte s horúcim fondue.